BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYurtdışındaki Ruslara döviz kıskacı----

Yurtdışındaki Ruslara döviz kıskacı

Yurtdışındaki Ruslara döviz kıskacı
14 Aralık 2017 - 08:32 www.finansgundem.com

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, 183 günden fazla ülke dışında yaşayan ve yabancı bankalarda hesabı olan vatandaşları "döviz kontrolünden" muaf tutan düzenlemeyi kabul etti.

Rusya ülke dışında yaşayan vatandaşlarının bir gün bile Rusya'da bulunmaları durumunda vatandaşların sırtına yurt dışı banka hesaplarında bulunan dövizlerle ilgili bir dizi yükümlülük yüklüyordu.

Buna göre, örneğin ülke dışındaki mülkünü satan bir Rus vatandaşı bu satıştan elde ettiği parayı önce Rusya'ya getirmediği takdirde vergi kanunlarını ihlal etmiş sayılıyor ve kendisine paranın yüzde 75 ile 100 arasında bir oranda ceza kesilebiliyordu.

Uygulama nedeniyle ülke dışında yaşayan çok sayıda Rusya vatandaşı yıllar boyu Rusya'ya ayak basmamayı dahi göze alabiliyor.

Döviz kontrolü yasası eski haliyle Rusya vatandaşlarının ülke dışında gerçekleştirdikleri neredeyse bütün banka işlemleri hakkında Rusya vergi dairelerini bilgilendirme zorunluluğu getiriyordu.

Duma'da kabul edilen düzeltmeyle birlikte, daimi ikameti yabancı bir ülke olan Rusya vatandaşları için döviz kontrolünün gevşemesi ve sık sık şikayetlere konu olan uygulamaların son bulması bekleniyor.

Yasa Duma'nın ardından Federasyon Konseyi ve Başkan Putin tarafından onaylandıktan sonra, bir yılda 183 günden fazla süre yurt dışında yaşayan Rusya vatandaşları, tüm döviz işlemlerinde, bugün ihlal edimesi halinde ciddi para cezası öngörülen sınırlamalara tabi tutulmayacak.

Rusya’da bugünkü yasa, ülkenin döviz kurallarına bağlı olmaması için vatandaşların yıl boyunca "kesintisiz olarak" yurt dışında yaşamasını zorunlu kılıyor.

Yeni yasa ile birlikte ise, 183 gün boyunca yurt dışında yaşayan kişiler, bir yıl içinde Rusya’ya kaç kere geldiklerine bakılmaksızın, yabanı bankalarda hesap açma ve bu hesaplar üzerinden para işlemleri yapma konusunda herhangi bir sınırlamaya tabi olmayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)