BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'a kaçan darbeciler için yeni karar!----

Yunanistan'a kaçan darbeciler için yeni karar!

Yunanistan'a kaçan darbeciler için yeni karar!
27 Temmuz 2016 - 11:18 www.finansgundem.com

15 Temmuz darbe akşamı Meclis'i bombalayarak Yunanistan'a kaçan 8 askerle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yunanistan'dan sığınma talep eden 8 hainin mülakatları ertelendi

FETÖ darbe girişiminekatıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatları bir ay ertelendi.

Askerlerin avukatlarından İllia Marinaki, mülakatların 19-25 Ağustos'ta gerçekleşeceğini söyledi.

EK SÜRE TALEP ETTİLER

Savunmalarını hazırlamak için ek süre talep ettiklerini belirten Marinaki,"Durumun nasıl değişeceğini ve idam cezasının yeniden getirilipgetirilmeyeceğini görmek için bu ek süreyi istedik. Bu ertelemeyi aldığımız için mutluyuz. Daha fazla delil sağlamak için vaktimiz olacak. Ayrıca, Türkiye'deki askerlere nasıl muamelede bulunulduğunu ve ailelerinin ne durumda olduğunu görmek için zaman kazandık." ifadelerini kullandı.

İŞKENCE GÖRMEKTEN KORKUYORLAR

Marinaki, askerlerin geri gönderilmeleri halinde hayati tehlike içinde olabileceklerini iddia ederek, "Bana büyük bir endişe içinde olduklarını söylediler. İdam cezası geri getirilmese bile, ölmek için yalvaracak kadar işkence görmekten korktuklarını ifade ettiler."şeklinde konuştu.

ASKERLER AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Avukat Marinaki, darbeci askerlerin aileleriyle telefonda görüştüklerini,banka hesaplarının dondurulduğunu ve kredi kartlarının bloke edildiğini öğrendiklerini aktardı. Darbecilerin tutuldukları yerde yaşam koşullarının gayet iyi olduğuna değinen Marinaki, bu durumun kendi güvenlikleri için gerekli olduğunu kaydetti.

NELER OLACAĞINI GÖRMEK İÇİN ZAMANIMIZ OLACAK

Bir diğer savunma avukatı Vasilis Terzidis ise, ertelemenin önemli olduğunu savunarak, "Türkiye'de durum şu an oldukça değişken. Orada neler olacağını görmek için de zamanımız olacak." dedi. Bugün mülakat randevuları olan darbeci iki asker, sabah erken saatlerinde başkent Atina'nın Katehaki semtindeki Merkezi İltica Ofisi'ne götürülmüştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk Karaca27 Temmuz 2016 14:03

    Kendileri öldürmek için bombalarken hiç acıdılar mı? Şimdi kendileri için endişelenme hakları var mı?

  • Byörne27 Temmuz 2016 11:38

    Madem ki korkuyordunuz, o zaman niçin çıktınız kavak ağacına diye sormazlar mı? Adama...