BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'ın zamanı azalıyor----

Yunanistan'ın zamanı azalıyor

Yunanistan'ın zamanı azalıyor
20 Nisan 2015 - 22:26 www.finansgundem.com

Seçenekleri ve zamanı daralan Yunanistan, yerel hükümetlerin fonlarını merkez bankasına iade etmesi talimatında bulundu

Ülkesini ayakta tutmak için seçenekleri azalan Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, yerel hükümetlerin fonlarını merkez bankasına devretmesi talimatında bulundu.

Kurtarma fonuna ilişkin müzakerelerin açmaza girmesiyle, Tsipras'ın maaş ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunu ödemesi için nakde ihtiyacı var. Yunan tahvilleri bu adımın ardından gerileyerek, 3 yıllık tahvil faizlerini, 2012'deki borç yeniden yapılandırılması sonrasındaki en yüksek seviyeye çıkardı. Bu talimat ana muhalafet partisi tarafından sert tepkiyle karşılaştı.

Karara ilişkin bilgi sahibi iki kaynağa göre, hali hazırda ticari bankalarda bulunan rezervleri merkez bankasına devretme talimatı 2 milyar euronun üzerinde getiri sağlayabilir. Bu durum Tsipras'ın zamanının ne denli daraldığını gözler önüne seriyor.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesii Christian Noyer Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, ülkenin 313 milyar euroluk borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşmesi ve eurodan çıkması, bölge açısından bir şoka yol açabileceğini ve Yunanistan'ın ciddi bir krize girebileceğini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)