BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'a 'zaman daralıyor' uyarısı----

Yunanistan'a 'zaman daralıyor' uyarısı

Yunanistan'a 'zaman daralıyor' uyarısı
18 Mart 2015 - 19:11 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, borç krizinde bulunan Yunanistan için zamanın daraldığını söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, borç krizinde bulunan Yunanistan için zamanın daraldığını söyledi.

Schaeuble, Federal Basınevi'nde Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile düzenlediği toplantıda Yunanistan konusunda açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile ilgili tartışmanın gelecek yıllarda ülkenin borçların ödemesiyle ilgili olmadığına işaret eden Schaeuble, sadece borçların yeniden yapılandırılması konusunda konuşulmasının buradaki sorunun bilinmediğinin bir kanıtı olduğunu belirtti. Esas konunun Yunanistan'ın yeniden rekabet edebilir duruma gelmesi ve yeniden mali piyasalara girebilmesi olduğunu vurgulayan Schaeuble, Atina'nın AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun oluşturduğu 3 kurum ile iş birliğine bakıldığında, çözümlerin bulunmasının zor olduğunu görüldüğünü kaydetti.

Schaeuble, Yunanistan'ın bu 3 kurumla birlikte çalışarak yardım programını yerine getirme fırsatına sahip olduğuna işaret ederek,  "Yunanistan için zaman daralıyor. Muhtemelen zorlukları var" ifadesini kullandı.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'e atfen söylediği iddia edilen sözlere de değinen Schaeuble, hiçbir Yunan siyasetçiye yönelik nezaketsiz bir söz söylemediğini vurguladı.

Varufakis ile borç krizi konusunda aynı fikirde olmamasına rağmen iyi bir ilişki içinde olduklarını belirten Schaueble, bu konuda kendisinin yardım programının yerine getirilmesi gerektiğine işaret ettiğini dile getirdi. 

"Almanya ile Yunanistan arasına bir çatışma yok"
Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel de Yunanistan ile ilgili tartışmalara, Almanya ile Yunanistan arasında bir çatışma olduğu izlenimi verilmemesi gerektiğini söyledi.

Gabriel, Yunanistan'ın borç krizi ve tazminat taleplerini tartışmanın Almanya ile Yunanistan arasında bir çatışma olmadığını belirterek, "Almanya ile Yunanistan arasına bir çatışma yok" ifadesini kullandı.

Atina'nın Avro Grubu ve diğer Avrupalı partnerleriyle  bir sorunu olduğunu belirten Gabriel, bu çatışmayı ellerinden geldiği kadar sorumluluk içinde çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gabriel, bu konuların kişiselleştirilmemesi ve tarihi sorumluluklarla bağdaştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, konunun rasyonel bir şekilde tartışılması umudunu taşıdığını belirtti.

Yunanistan'a bu zor durumdan çıkmaya yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Gabriel, yarın başlayacak AB Zirvesi'nde mantıklı bir tartışma yapılması isteğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)