BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan Euro Bölgesi'ne veda edebilir----

Yunanistan Euro Bölgesi'ne veda edebilir

Yunanistan Euro Bölgesi'ne veda edebilir
20 Nisan 2015 - 06:18 www.finansgundem.com

Ekonomistler, IMF'ye borcunu mayıs ayında ödeyememesi halinde Yunanistan'ın Euro Bölgesi’ndeki varlığının sona erebileceğini öngörüyor

Capital Economics Avrupa Başekonomisti Jennifer McKeown, yapılacak Eurogroup toplantısında Yunanistan'a herhangi bir finansal yardım yapılmasının onaylanmayacağını ifade etti.

Yunanistan'ın mevduat çıkışını engellemek amacıyla sermaye kontrolüne başvurabileceğini belirten Mckeown, bu tür bir önlemin de geçici bir çözüm sağlayacağını dile getirdi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin "Yunanistan konusunda hiç kimse bir çözüme varılmasını beklemiyor" açıklamasının Yunanistan'ın umutlarını suya düşürdüğünü vurgulayan Mckeown, Yunanistan'ın Euro Birliği'ndeki ömrünün sona erebileceğini ifade etti.

Mckeown, Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonuna (IMF) mayıs ayında borcunu ödeyememesinin, ülkenin Euro Birliği’nden çıkmasına (Grexit) yol açabileceğini dile getirdi.

"ECB LİKİDİTEYİ KESERSE GREXİT KAÇINILMAZ OLUR"

ING Group Euro Bölgesi Başekonomisti Peter Vanden Houte ise Yunanistan krizinde herhangi bir ilerleme sağlanmasının zor olduğunu kaydetti.

Vanden Houte, yeni Yunan hükümetinin, AB Komisyonu, Avrupa merkez bankası (ECB) ve IMF'nin oluşturduğu Troyka için hayati derecede önemli olan önlemleri uygulamada isteksiz olduğuna işaret etti. 

Vanden Houte, ek bir yardım olmaması durumunda ülkenin IMF'ye olan borcunu da ödemesinin imkansız olduğunu belirtti. Yunanistan'ın durumunun ECB'nin likidite desteğine bağlı olduğunu ifade eden Vanden Houte, ECB'nin bu desteği bırakması durumunda ülkenin Euro Birliği’nden çıkmasının (Grexit) kaçınılmaz olacağını aktardı.

Peter Vanden Houte, ancak Avrupalı devlet liderlerinin onayı olmadan ECB'nin böyle bir adım atmayacağını dile getirerek, "Temerrüt halinde de Yunanistan reformları uygulamada isteksiz davranırsa, Grexit söz konusu olabilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)