BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunan tahvilleri toparlanıyor----

Yunan tahvilleri toparlanıyor

Yunan tahvilleri toparlanıyor
15 Aralık 2017 - 17:47 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın gösterge 10 yıllık tahvillerinde faizler 2006 yılından bu yana ilk kez günü yüzde 4 seviyesinin üzerinde tamamlamaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Yunanistan'ın gösterge 10 yıllık tahvillerinde faizler 2006 yılından bu yana ilk kez günü yüzde 4 seviyesinin üzerinde tamamlamaya hazırlanıyor. Bu gelişme felaketin eşiğinden dönen Yunan ekonomisindeki toparlanmanın son işareti olarak görüldü.

10 yıllık tahvillerin faizi haber yayına hazırlandığı sırada yüzde 3.97 seviyesinde gerilemiş bulunuyor. Söz konusu oranlar dün yüzde 4.096 oranında günü tamamlamıştı. Bu oranlar, 2012 döneminde krizin zirvesinde yüzde 37 düzeyine kadar yükselmişti.

Bu yıl Yunan hükümeti alacaklıları ile bir kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmanın ardından ülkenin tahvillerinde faizler düşüşe fiyatlar yükselişe geçti. Bu anlaşma ile ülke Temmuz ayında yeniden borçlanma piyasalarına dönme şçansı buldu.

Deutsche Bank'ın yazdığı Yunanistan raporunda bu konuda "Nihayet sonunda tünelin ucunda ışık göründü" ifadeleri kullanıldı ve "2018 için görünüm poziif olmaya devam ediyor. Ancak normalleşme yolu halen uzun ve zorlu bir yol olacak." denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)