BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYüksek kur ve enflasyonla mücadele neden başarısız----

Yüksek kur ve enflasyonla mücadele neden başarısız

Yüksek kur ve enflasyonla mücadele neden başarısız
11 Mayıs 2018 - 02:56 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Uğur Gürses, Merkez Bankası'nın döviz kuru ve enflasyonla mücadele uygulamalarını eleştirdi. İşte Gürses'in o yazısı:

Roket gibi yükselen döviz kuru ve bozulan beklentilerle piyasada yükselen faizler endişeleri artırırken, önceki gün Beştepe’de “Ekonomi zirvesi” toplandı.

O toplantıya gitmeden Merkez Bankası yönetimi, piyasaya dolar verip karşılığında TL çektikleri “swap” işlemlerinde ihale limitini 1 milyar 250 milyon dolardan 1.5 milyar dolara yükseltmişti. Oysa durum, atılan adımın tersi idi; ihaleye katılım en düşük seviyede idi. Kimse Merkez’in yüzde 13.50’den TL çekmek istediği ihaleye katılmak, yüzde 13.50 ile Merkez’e para vermek istemiyordu. Piyasada faiz bunun üzerinde idi. İhalelere katılım 25 milyon dolara kadar düştü.Piyasaya bu kadar mı uzak Merkez yönetimi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet yılmaz11 Mayıs 2018 09:37

    Türkiye'de enflasyonu %2 yapacak olan Mb fonlama oranı nedir?

  • vatandaş11 Mayıs 2018 07:56

    Maalesef popülist uygulamalarla ekonomi yürütülmeye çalışılıyor. Başarısızlıklarını halı altına süpürmeye devam ettikçe 16 yıldır zayıflayan ekonomi, gelen zamlar, maaşların kuşa dönmesi devam edecektir. Birde iç ve dış siyasetteki başarısızlıklarını düşünecek olursak, umarım seçimlerde yeni bir oluşum gelir de Türkiye'mizin önü açılır.