BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK yasası TBMM'den geçti----

YSK yasası TBMM'den geçti

YSK yasası TBMM'den geçti
30 Kasım 2017 - 21:27 www.finansgundem.com

YSK hakkındaki yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildiği bildirildi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) teşkilat ve görevleri hakkında yasa teklifi Meclis’te kabul edildi.

YSK’nın mevcut üye yapısını koruyan yasaya göre YSK görevlerini yerine getirirken ve yetkilerini kullanırken bağımsız olacak, hiçbir organ, makam, merci ya da kişi emir ve talimat veremeyecek. 

YSK kararları aleyhine başka hiçbir merciye ve kanun yoluna başvurulamayacak. Mevcut halinde olduğu gibi 7 asıl, 4 de yedek üyesi bulunacak YSK’nın merkez teşkilatı seçmen kütüğü ve seçim hizmetleri genel müdürlükleri, insan kaynakları ve strateji geliştirme başkanlıkları ile özel kalem müdürlüğünden, taşra teşkilatı da ilçe ve yurt dışı ilçe seçim kurullarına bağlı seçim müdürlüklerinden oluşacak. 

YSK merkez teşkilatında seçim uzmanı ve seçim uzman yardımcısı istihdam edebilecek. Seçim müdürü ve yardımcıları, kurum personeli arasından yapılacak ya da yaptırılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre başkan tarafından atanacak. Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılarında; hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranacak. Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapamayacak, geçici görevde geçen süreler de dahil aynı yerde 6 yıldan fazla çalışamayacak. Ancak bu süreyi dolduranlar, ihtiyaç duyulması halinde YSK başkanının kararıyla en fazla bir yıl daha aynı yerde çalışabilecek. 

YSK başkanı ile il ve ilçe seçim kurulu başkanları; bütün memur, işçi ve hizmetlileri seçim iş ve işlemlerinde görevlendirebilecek, bunlar dışında da gerekli gördüğü kimseleri çalıştırabilecek. 

Ancak hakim, Cumhuriyet savcısı, vali, kaymakam, asker ile kolluk amir ve memurlarını çalıştıramayacak. Yasayla, YSK’nın merkez teşkilatına 225, taşra teşkilatına da 490 olmak üzere toplam 715 personel alımı yapılacak. Yasada önergeyle yapılan değişikliğe göre YSK’nın prensip kararları 15 gün içinde Resmi Gazete’de, seçime ilişkin diğer kararları da resmi internet sitesinde yayımlanacak. YSK’da halen çalışan geçici personelin istihdamının devamını sağlayacak ortak bir önerge de kabul edildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mimar01 Aralık 2017 16:30

    Mühürsüz oy kararıyla tarihin kapkara sayfalarına geçtiniz. Allah sizi ıslah etsin diyeceğim ama pek de umrumda değil. Allahtan ahiret günü var.