BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYPG/PKK, Afrin'den sonra Menbiç'in çevresine de hendek kazdı----

YPG/PKK, Afrin'den sonra Menbiç'in çevresine de hendek kazdı

YPG/PKK, Afrin'den sonra Menbiç'in çevresine de hendek kazdı
06 Ekim 2018 - 09:45 www.finansgundem.com

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Menbiç'ten çıkacağına ilişkin sözler verilse de PKK/YPG'nin kentin çevresine Afrin'de oldugu gibi 30 kilometre uzunluğunda "hendek"ler kazdığı ortaya çıktı

ABD, Türkiye'ye Menbiç konusunda verdiği sözü halen yerine getirmezken, geçen zaman zarfında terör örgütü YPG/ PKK, ilçe merkezinin etrafını kazdığı çukurlar ve toprak setlerle çevirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önceki gün yaptığı açıklamada, 4 Haziran'da ABD ile sağlanan mutabakata dikkati çekmişti. Münbiç'in YPG/PKK'dan temizlenmesi için 90 günlük bir takvim üzerinde anlaşıldığını anımsatan Kalın, ancak daha sonra "oyalama taktiklerinin" devreye girdiğini vurgulamıştı.

MENBİÇ'TEN ÇIKMAYACAKMIŞ GİBİ İLÇEYE YERLEŞİYOR

AA'nın Menbiç içindeki araştırmaları, örgütün Menbiç'ten çıkmayacakmış gibi ilçeye yerleşmeyi sürdürdüğünü gösterdi. Bölgedeki AA kaynaklarının tespitlerine göre, YPG/PKK, Ağustos 2016'da ABD desteği ile ele geçirdiği Menbiç kent merkezini çukurlar kazarak çevrelemeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynı ay içerisinde Fırat Kalkanı Harekâtı'nı başlatması üzerine örgüt, bu faaliyetine hız verdi. Ancak, ABD'nin nisan ayında Fırat Kalkanı unsurlarına yakın iki bölgede üs kurması, YPG/PKK'nın kazma çalışmalarına ara vermesine neden oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ, ÇUKUR VE SİPER İNŞASINI TAMAMLADI

YPG/PKK, kendisinin ilçeden çıkarılmasına yönelik Türkiye-ABD mutabakatı üzerine, haziran ayından itibaren faaliyetlerini hızlandırdı. Örgüt, tüm kent merkezini çeviren çukur ve siper inşasını tamamladı. Çukurların birleşerek oluşturduğu hat, toplamda 29,3 kilometre uzunluğunda. Örgüt, çukurların önüne derinlikleri değişen toprak setler de inşa etti.

AÇTIKLARI ÇUKURLAR UYDUDAN GÖRÜNÜYOR

Uydu fotoğraflarında, söz konusu hatlar gökyüzünden ince beyaz çizgiler şeklinde fark ediliyor. YPG/PKK, çukurların oluşturduğu hatlar arasına olası savaşta kullanmak üzere tüneller kazdı. Ana hat içinde bazı bölgelerde uzunluğu 1-3 kilometre civarında başka çukur ve siperler de yer alıyor. Menbiç'i çevreleyen çukur hatlar sayesinde ilçeye giriş çıkışlar sadece belirli noktalardan yapılabiliyor.

SDG İSMİNİ KULLANARAK TERÖRİSTLERE EĞİTİM

Öte yandan örgüt, Zeytin Dalı Harekâtı ile işgalinden kurtarılan Afrin'den kaçarak Menbiç'e gelen unsurlarına eğitim veriyor. Eğitim, ABD desteğiyle, sözde SDG çatısı altında gerçekleştiriliyor. YPG/PKK ayrıca, Menbiç'in Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine sınır konumdaki noktalara askeri yığınak yapıyor. Afrin'den Münbiç'e gelen Kandil kökenli elebaşları, bu süreç içerisinde SDG unsurları ile "Münbiç'in savunulması" konulu 4 toplantı gerçekleştirdi. Toplantıların sonuncusu yaklaşık 2 hafta önce, PKK elebaşlarından, Suriye askeri sahası sorumlusu Nureddin Sofi öncülüğünde yapıldı.

Savunma Bakanlığı’ndan Menbiç açıklaması

 

MGK Bildirisi'nde terörle mücadele vurgusu

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FiKO ŞEKER FABRİKALARI07 Ekim 2018 11:02

    ABD BARIŞ DİYE BİZİ UYUTURKEN YPG YI MENBİÇTE SAVUNMASINI GÜÇLENDİRİYOR

  • vatandaş06 Ekim 2018 12:00

    abd her geçen gün sinsi planlar ile T.C. Devletini ileride bölme hayalinde. Bu hayalin her adımını tek tek düşe kalka devam ettiriyor.. Biz ülke olarak hemen para birimini altına çevirip, savunma gücümüzde gerekli tedbirleri hızla alıp devamında incirliki ve malatyada olduğunu bildiğim sinyal ve gözetim merkezini boşalttırmalıyız. abd ile olan ticaret konularınıda başka merkezlere kaydırıp onları tanımayan yapıya sahip olup gerekirse ypg konusunsa direk her alanda savaş başlatılmalı. İran ırak suriye ve yerse T.C. sınırlarını bozarak büyük kürdistanı kurma emelleri boşa çıkartılmalı yoksa pilan işleyecek.