BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYörsan ile ortağı Abraaj mahkemelik oldu----

Yörsan ile ortağı Abraaj mahkemelik oldu

Yörsan ile ortağı Abraaj mahkemelik oldu
19 Temmuz 2018 - 16:20 www.finansgundem.com

Yörsan tasfiye halindeki ortağı Abraaj'a üç dava açtı

Yatırımcıların fonlarını kötüye kullandığı iddia edilen Dubai Merkezli özel sermaye şirketi Abraaj Group Ltd.’e, 2014 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile birlikte yatırım yaptığı Yörsan dava açtı.

Konuya yakın beş kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Yörsan Gıda Mamülleri A.Ş.’nin kurucularından Şerafettin Yörük, adil olmayan sermaye artırımlarıyla şirketteki hisselerinin yüzde 20’den yüzde 3’e inmesine neden olduğu gerekçesiyle Abraaj aleyhine üç dava açtı. Bir kaynak, Abraaj’ın bu davalardan birini kazandığını söyledi.

Abraaj ve EBRD, Yörsan’ın yüzde 80 hissesi için yaklaşık 360 milyon dolar yatırım yapmış ve Yörük yüzde 20 hisseyle şirkette kalan tek kurucu ortak olmuştu.

İki kaynağın verdiği bilgiye göre Abraaj, Yörsan’ın satışı için bir yatırım bankasını yetkilendirdi. Bu kaynaklardan biri, ikisi uluslararası, üçü de yerli olmak üzere beş potansiyel yatırımcı ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Dört kaynak, Yörsan’ın bankalara 200 milyon lira borcu bulunduğunu ve yıllardır devam eden zararlar nedeniyle özsermayesinin negatif olduğunu belirtirken, iki kaynağa göre EBRD, şirkete yapmış olduğu 70 milyon dolara yakın yatırımı bilançosundan sildi.

Abraaj, EBRD ve Yörsan konu hakkında yorum yapmadı.

Müşterilerinin yüz milyonlarca dolarını kötüye kullandığı yönündeki iddialar ortaya atılana kadar Abraaj, Ortadoğu’nun en büyük özel sermaye fonuydu. Şimdi mahkeme tarafından yetkilendirilen PricewaterhouseCoopers ve Deloitte, şirketin varlıklarını satmaya ve kreditörlere olan 1 milyar doları aşkın borcunu kapatmaya çalışıyor.

Bloomberg’de yer alan verilere göre Abraaj ve EBRD, 2014’te Yörsan hisselerinin satın alınması için Garanti Bankası ve Yapı Kredi’den 2022 vadeli 107 milyon dolarlık kredi sağlamıştı.(Business HT)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)