BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriYolu 'İş'ten geçen, genel müdürler----

Yolu 'İş'ten geçen, genel müdürler

Yolu 'İş'ten geçen, genel müdürler
05 Nisan 2011 - 08:45 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, ilk ulusal bankalardan biri olması özelliğinin yanı sıra aynı zamanda sektöre çok sayıda genel müdür de yetiştirdi

Türkiye'nin ilk ulusal bankalarından biri olan İş Bankası, bankacılık sektöründe adeta okul misyonunu üstlendi. Üst kademedeki atamalarda banka içerisinde yetişen isimleri tercih eden İş Bankası, aynı zamanda bankacılık ve sigorta sektörüne de çok sayıda genel müdür yetiştirdi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su bu isimler arasında. Bu isimlerin ortak özelliği ise hepsi de müfettiş kökenli ve çoğu ODTÜ mezunu. En son Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersin Özince ve genel müdürlüğe terfi eden Adnan Bali de müfettiş kökenli ve ODTÜ mezunu.

ŞUBEDEN MÜDÜRLÜĞE TERFİ
ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da 1983 yılında İş Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başlamış. 1993 yılında Bireysel Krediler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında da I. Krediler Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü görevlerine atanan Kalkan, 1997 yılından 2003 yılı sonuna kadar Sorunlu Krediler Müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra Levent ve Balmumcu şube müdürü olarak görevini sürdüren Süleyman Kalkan, geçen yıl Vakıfbank'a transfer oldu. Böylece Kalkan, şube müdürlüğünden genel müdürlüğe terfi eden ilk bankacı oldu.

MÜFETTİŞ OLARAK BAŞLADI
TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu da yolu İş Bankası'ndan geçenlerden. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Halil Eroğlu, bankacılık kariyerine 1976 yılında İş Bankası'nda müfettiş olarak adım attı. 1986 yılına kadar genel müdürlük ve çeşitli şubelerde görev yapan Eroğlu,  1996 ile 1998 yılları arasında Dışbank'ta görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında İş Leasing genel müdürlüğü yapan Eroğlu, 2001 yılında Sinai Yatırım Bankası genel müdürlüğünü üstlendi. Bankanın TSKB ile birleştirilmesiyle birlikte Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Genel Müdürü olarak atandı.

Bankacılıktan sigorta sektörüne geçenler
ANADOLU Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su ise meslek hayatına İş Bankası'nda başladı. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Mete Uğurlu, 27 yıl boyunca İş Bankası'nın çeşitli bölümlerinde görev yaptı. 2006 yılında ise Anadolu Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü oldu. ODTÜ mezunu Mustafa Su, 1976 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı.

Özen, İŞ'te Hazine'deydi
ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunu olan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen iş hayatına 1987 yılında İş Bankası Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak başladı. 1988-1992 yılları arasındna İş Bankası'nın hazine biriminde çeşitli görevler üstlenen Özen, 1992 yılında ise Garanti Bankası'na transfer oldu. Önce hazine birim müdürü, daha sonra genel müdür yardımcılığına yükselen Özen, 2000 yılında ise genel müdürlük görevine getirildi.

Ateş, ODTÜ mezunu ve müfettiş kökenli
DENİZBANK Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 1980 yılında ODTÜ İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bankacılık kariyerine 1981 yılında İş Bankası'nda müfettiş olarak başladı. 1985-1994 döneminde Interbank'ın çeşitli birimlerinde görev alan Ateş, daha sonra Bank Ekspres ve GarantiBank Moscow'da çalıştı. 1997 Haziran ayında Denizbank'ta kurucu genel müdür olan Hakan Ateş, şu anda banka iştiraklerinden de sorumlu.

Müfettişler neden gözde?
SEKTÖRDE genel müdürlük koltuğunda oturanların çoğunun müfettiş kökenli olmasının en temel nedeni sahada yetişmeleri. Sektörden edindiğimiz bilgilere göre, şubelerden kredilere kadar çok geniş bir perspektifte bankaya hakim olan müfettişler baştan yönetici adayı olarak yetiştiriliyor. Çok geniş bir yelpazede çalışmaları müfettiş kökenlilerin genel müdürlük şansını artırıyor.

  Ayfer Arslan- akşam

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)