BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriYılmaz'ın ilginç hayat hikayesi----

Yılmaz'ın ilginç hayat hikayesi

Yılmaz'ın ilginç hayat hikayesi
26 Mart 2011 - 02:30 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, iki gün önce 65 yaşına girdi. Ama gerçek yaşı 61. Peki Yılmaz, yaşını neden büyütmek zorunda kaldı?

11 yaşındayken kendinden 8 yaş büytük bir kadınla evlenmekten nasıl kurtuldu?

Başkan Yılmaz, emekliliğinin arifesinde yıllardır tartışma konusu olan yaş hikayesini Ankara Sanayi Odası'nda anlattı. Başkan Yılmaz'a sunuşunun ardından doğumgünü sürprizi yapıldı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 'siz bize çok sürpriz yaptınız, biz de size bir sürpriz yapmak istedik' diyerek doğumgünü pastasını kürsüye getirtti.
Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Başkan mumu üflemeden önce yaşıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. ve yıllardır sakladığı öyküsünü tüm açıklığıyla anlattı.

"Ben bu yaşı anlatmayacaktım ama madem anlatayım. Benim doğum tarihim 23 mart 1951 ancak yıllar önce nüfus kağııdımdaki yaş 23 mart 1947’ye tashih edilmiş" sözleriyle başladı anlatmaya.

DUL KADINSIN TOPRAK ALAMAZSIN

"Bizim köyün bir merası var. Bu mera alanında topraksız köylüye toprak dağıtılacak. Yıl 1959, ben ilkokulu bitirdim. Annem bu toprak adığıtımında muhtara başvurdu. Muhtar diyor ki; sen bir dul kadınsın, aile değilsin. Sana toprak yok. Ama senin oğlun varsa onu evlendir. Toprağı o alsın."

BABASI PALAMUTÇU

Muhtarın bu tavsiyesi üzerine anne mahkemeye başvurur. Niyeti Durmuş Yılmaz'ın yaşını büyütüp evlendirmek ve onu aile yapıp toprak sahibi olmaktır. İki şahit bulunur. Biri amcamın oğlu, diğeri komşu köyden, kasabada yaşayan biri. Hakim, kasabada oturan hemşehrime, (sen ne biliyorsun, söyle) dedi. O da, (Bu çocuğun babasının ilk hanımından 9-10 doğum oldu, hepsi kız çocuğu. Adamcağız da, 'oğlan, oğlan' diyordu. Bir türlü olmadı. Sonra hanımı öldü. Bu çocuğun annesiyle evlendi. Ondan da şu kadar doğum oldu, doğanlar da hep kız oldu. Sonunda nihayet bu çocuk doğdu. Bu çocuk doğduğunda, babası bizim köydeydi, palamut alıp satardı. Biri köyden koştu geldi, (Mahmut ağa, müjde müjde oğlun oldu) dedi. Hakim de (Palamut ne zaman alınır, satılır) dedi. (Sonbaharda) dedi. Hakim de (Oğlum burada 23 Mart, ilkbahar yazılı. Dolayısıyla sen yalan söyledin) dedi. Mahkemenin reddine...

EVLENMEKTEN KURTULDU

Ama anne Yılmaz, pes etmez. Yeniden dava açar. Bu kez 5 liraya iki şahit tutar. Ve bu kez mahkemeden yaşını 4 yaş büyütme kararı çıkar. Öykünün devamını Yılmaz şöyle anlatıyor:

"O sırada bizim köye urgancı gelmiş. Yani kadastrocu. Ölçümü urganla yaptıkları için 'urgancı' deniyor. Benim yaşım düzeltilince 8 yaş büyük kız buldular evlendirmek için. Tam o sırada 27 Mayıs 60 devrimi geldi. Kadastrocu gitti, toprak da bitti."

hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)