BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız Holding o şirketi satmayı düşünüyor!----

Yıldız Holding o şirketi satmayı düşünüyor!

Yıldız Holding o şirketi satmayı düşünüyor!
15 Ağustos 2016 - 14:48 www.finansgundem.com

Yıldız Holding, 2007 yılından sonra piyasada hep satın alan taraftaydı şimdi iki şirketin satılacağı konuşuluyor

Godiva, Demet's, United Biscuits ve Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda yaptığı operasyonlarla global bir oyuncu haline geldi. Holding, dört kıtada, dört milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. 14 ülkede 77 fabrikası bulunan Yıldız Holding bünyesinde 49 bin kişi istihdam ediliyor. 2015 yılında grubun toplam cirosu yurtdışı dahil 12 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Holding'in patronu Murat Ülker, Godiva'yı satın aldığı 2007 yılından sonra piyasada hep satın alan taraftaydı. Demet's, United Biscuits gibi dünya devlerini satın aldı ve bütün bu markaları global bir şirket olarak Pladis çatısı altında topladı. Bu yeni yapılanma çerçevesinde firma artık atıştırmalık, bisküvi ve çikolata alanına yoğunlaşacağını açıklamıştı. Bu çerçevede de önce süt ve süt ürünleri sektöründeki İçim markasını ve tesislerini Fransızlara sattı. Ardından Cola Turka, Çamlıca ve İçim meyve suyu markalarını Japonlara sattı. Bakliyat grubundaki ortaklığını ise Tiryaki Holding'e devreden Murat Ülker'in çay şirketini de satacağı konuşuluyordu. Ancak bize gelen bilgilere göre bu aralar çorba şirketinin satışı öne alınmış. Müşteri çıkarsa hemen satışı yapılacakmış. Yıldız Holding Bizim Mutfak markası altında 17 çeşit hazır çorba üretip satıyor. Çorba İle ilgili satış kararının kış gelmeden verileceği konuşuluyor. (Para Dergisi)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)