BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYıldırım'dan flaş döviz açıklaması----

Yıldırım'dan flaş döviz açıklaması

Yıldırım'dan flaş döviz açıklaması
23 Mart 2018 - 14:13 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma çıkışında piyasalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, kurlardaki dalgalanmanın geçici bir durum olduğunu belirterek, "Zaman zaman dalgalanmalar olabilir, bunların etkileride sınırlıdır ve geçicidir." diye konuştu. 

Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin sağlıklı işlemesi olduğuna işaret ederek, "Türkiye'de bir yandan işgücüne katılım artıyor, bir yandan da 
katılanlara iş bulma konusunda hükümetimizin düzenlediği çok önemli çalışmalar var." dedi.

Bütün makroekonomik göstergelerin gayet iyi olduğunu, bütçe gelirlerinin planlananın üzerinde seyrettiğine değinen Yıldırım, "Yakında 'Süper Teşvik' dediğimiz teşvik sistemini de kamuoyu ile 
paylaşmış olacağız.

Ekonomi açısından herhangi bir tereddüte mahal yok. Spekülasyonlar ekonominin gidişatını olumsuz yönde etkilemez." diyerek sözlerini sürdürdü.

Başbakan Yıldırım, Patriot talebi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırından başlıyor, teminat altına alacak her türlü ortak çalışmaya sıcak bakıyoruz. ABD hala bizim müttefikimiz, o bakımdan NATO savunma sisteminden vazgeçmiş değiliz. Patriotlar S-400'lerin bir alternatifi değildir, Türkiye bu konuda kararını zaten vermiştir. "Yıldırım, FETÖ davalarının tamamına yakınının bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacağını da belirtti. Kuzey Irak Hava Sahası ile ilgili olarak Irak Merkezi Hükümeti'nin hava sahasını açtığını ifade eden Yıldırım, "Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibarıyla açıyoruz. Bugün itibariyle Avrupa'dan Erbil'e sivil amaçlı ticari uçuşlar gerçekleştirilebilecek, bu sadece Erbil ile ilgili Süleymaniye bu uygulamanın dışında olacak. Bugün itibariyle Avrupa'dan Erbil'e sivil amaçlı ticari uçuşlar gerçekleştirilebilecek." 

Yıldırım, Türkiye'nin terör tehdidi karşısında herhangi bir zaman ve yerle sınırlı olmaksızın mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayarak, bundan sonra da tehdit nerede gözükürse, nerede belirgin hale gelirse bu noktalara da gerekli müdahaleyi yapma hakkının saklı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hikmet23 Mart 2018 19:20

    İktidara geldiklerinde bir dolar 1,45 tl idi.Onbeş senede dolar oldu 4 tl.Paramız kaç misli değer kaybetti.Sattıkları milli servetimizin haddi hesabı yok.Hala kalkmışlar pişkin pişkin laf ediyorlar.Başka bir ülkede olsalar bir dakika iktidarda kalamazlar.

  • Xx23 Mart 2018 15:35

    Tam politikacı agzi..zaman zaman dalgalanmalar olurmus..TL nekadar değer kaybetmiş geriye dönüp bir baksana..Sizler olmasanız bu dünya dahada güzel olurdu sizi gidi politikacilar..