BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım: Türkiye'ye tehdit savurmak Juncker'in haddi değil----

Yıldırım: Türkiye'ye tehdit savurmak Juncker'in haddi değil

Yıldırım: Türkiye'ye tehdit savurmak Juncker'in haddi değil
27 Temmuz 2016 - 01:54 www.finansgundem.com

İngiliz Sky News'e konuşan Yıldırım, AB Komisyonu Başkanı Juncker'in "İdam gelirse Türkiye'nin AB süreci duracak" sözüne sert çıktı. Başbakan İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson için de "Umarım çam devirmez" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, "Türk ordusu darbe yapmamıştır. Türk ordusunun içinde asker üniforması giyen terörist bir grubun adamları Türk ordusunun tankını, topunu, uçağını, helikopterini izin almadan dışarı çıkararak halkın üzerine ateş açmak suretiyle yönetimi zorla ele geçirme teşebbüsünde bulunmuştur ve bunlar etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Yıldırım, İngiliz Sky haber kanalına yaptığı açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından soruşturmaların sürdüğünü, sürecin henüz tamamlanmadığını kaydetti.

"Biz milletimizi dinleriz"

Türkiye'de idam cezasının getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruya Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Vatandaşlar haykırıyor: 'İdam gelsin, idam gelsin'. Bütün meydanlarda tek ses bu. Türkiye demokratik bir ülke, demokrasi ile yönetiliyor. Milletin taleplerini duymazdan gelemeyiz. Ancak idamın tekrar geri gelmesi, bizim 'Hadi idamı getiriyoruz' dememizle olmuyor. Adaletle hareket etmemiz lazım. Çünkü Türkiye bir hukuk devleti."

Avrupa Birliği'nden (AB) idam cezasıyla ilgili açıklamaların anımsatılması üzerine ise Başbakan Yıldırım, "Biz milletimizi dinleriz. Önce milletimizi dinleriz, sonra da başkalarını dinleriz. Milletimiz ne derse onu yaparız." dedi.

"Türkiye'ye tehdit savurması haddi değil"

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, "Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi halinde AB üyelik sürecinin duracağına" ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine Yıldırım, Juncker'in daha dikkatli açıklamalar yapması gerektiğini kaydederek, "Türkiye böyle bir tehditle mücadele ederken parmağını kaldırıp Türkiye'ye tehdit savurması onun haddi değil, kusura bakmasın." diye konuştu.

"Daha fazla ilişkiler göreceğiz"

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğinin ABD makamlarına bildirildiğini ifade eden Yıldırım, "NATO'ya, Türkiye'de her şeyin yolunda olduğuyla ilgili nasıl bir teminatta bulundunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bunun adını doğru koyalım. Türk ordusu darbe yapmamıştır. Türk ordusunun içinde asker üniforması giyen terörist bir grubun adamları Türk ordusunun tankını, topunu, uçağını, helikopterini izin almadan dışarı çıkararak halkın üzerine ateş açmak suretiyle yönetimi zorla ele geçirme teşebbüsünde bulunmuştur ve bunlar etkisiz hale getirilmiştir."

"Türkiye yıllardır NATO'nun güvenliğini sağlamakta"

Yıldırım ayrıca, Türkiye'nin zaten yıllardır, Irak'ta, Suriye'de, bölgede yaşanan istikrarsızlıklara karşı NATO'nun güvenliğini sağladığını anımsattı.

Yıldırım, "Türkiye ile Rusya arasında daha yakın ilişkiler beklemeli miyiz?" sorusu üzerine, "Şüphesiz. Daha fazla ilişkiler de göreceğiz. Olması gereken de bu. Türkiye ile Rusya komşu, Karadeniz'i paylaşıyoruz, bölgede ortak menfaatimiz, ortak geleceğimiz var." dedi.

"Boris Jhonson inşallah çam devirmez"

Yeni İngiliz hükümeti ve Türk kökeniyle de bilinen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la ilgili de Yıldırım, "Her ne kadar Dışişleri Bakanı, eski Belediye Başkanı dedesinin hatırasına yeterince hürmet göstermese de yine de olur, onu da öyle kabul edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Boris Johnson'ı sevip sevmediği" sorusuna, "Acayip garip laflar ediyor. Dışişleri Bakanlığında da inşallah çam devirmez." yanıtını verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)