BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem YEP’te hedef 76 milyar TL tasarruf----

YEP’te hedef 76 milyar TL tasarruf

 YEP’te hedef 76 milyar TL tasarruf
21 Eylül 2018 - 07:18 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, YEP' açıklarken yeni yılda kamudaki tasarruf hedefinin de 76 milyar lira olacağını söyledi. Program çerçevesinde 2 milyon yeni istihdam yaratılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin yeni yol haritası YEP'i dün açıkladı. Büyümenin sürdürülebilir düzeye çekildiği, enflasyonun makul seviyelerde bulunduğu Yeni Ekonomi Programı'nın  en vurucu yanı ise kamunun tasarruf planı oldu.

PROJELER ASKIYA ALINACAK

Albayrak, “Enflasyonla mücadelenin yanında 2002’den bu yana gösterilen başarının en önemli etkeni kamu maliyesindeki sıkı duruştu. Bu güçlü duruşu sürdürmek için kamuda kaynakların doğru ve verimli kullanılmasını sağlayacak tedbirleri almaya başladık. Sadece 2019 yılında 76 milyar lira tasarruf yapacağız. İhalesi yapılmamış veya daha başlamamış projeler askıya alınacak" dedi.

2 MİLYON YENİ İSTİHDAM

İşsizlikte ise çift haneli oranlar sürecek ancak program boyunca 2 milyon yeni istihdamın yaratılması planlanıyor.

YENİ YATIRIM ALANLARI

Program kapsamında ayrıca cari açığın düşürülmesi amacıyla ilaç, kimya, petrokimya, enerji, makine/teçhizat ve yazılım sektörleri öncelikli yatırım yapılabilir alanlar olarak belirlendi.

Buna göre maden arama ve sondaj çalışmaları hızla devam ettirilerek, bulunan rezervler kamu/özel iş birliğinde yeni iş modelleri ve finansman mekanizmalarıyla ekonomiye kazandırılacak. Bor başta olmak üzere madenler işlenip yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülecek ve uluslararası piyasalara sunulacak.  

Albayrak YEP'i açıkladı! İşte tüm detaylar

Albayrak: Vatandaş rahat olsun

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)