BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYenikapı'da 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi ----

Yenikapı'da 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi

Yenikapı'da 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi
18 Mayıs 2018 - 16:45 www.finansgundem.com

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam, Yenikapı’da düzenlenen dev mitingle protesto edildi

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mitingde halka seslendi.
Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, "İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır." dedi.
Erdoğan, "Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız." diye konuştu.

"1967 yılında Kudüs'ün işgaline sessiz kalan Birleşmiş Milletler, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz, vicdansız, ahlaksız tüm eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur." diyen Erdoğan, "Niçin 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir Amerika'nın iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail 1947'den beri dilediğini yapıyor, bugün de aynı pervasızlıkla yoluna devam ediyor. Bu gerçekleri görmezden gelemeyiz. İşte ABD'nin aldığı son kararla Kudüs'ün mahremiyetine bir kez daha el uzatıldı. Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. El-Halil Camisi hala işgal altında ve biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz."

Erdoğan, "Bizim için Çanakkale neyse Kudüs de odur." dedi.

"Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil, güçtür güç." diyen Erdoğan, "Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail'in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Açık konuşacağım; Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda, çekişmelerde, ihtilaflarda birbirlerine ne kadar şedidse, ne kadar tahammülsüzse hatta ne kadar vicdansızsa, hasımlarına karşı da o derece pısırık, cesaretsiz, korkak bir görüntü içindedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail halkını da yönetimlerinin kendilerini sürüklediği felakete karşı harekete geçmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

"EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ"

Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

İşte Binali Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

Bu muhteşem meydanda Filistin’de yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik.
Bu zulüm karşısında ülkemizin mesajını, safını dünyaya ilan etmek için toplandık.

Bugün burada “eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” diye sesleniyoruz.

Kadınların gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yönetimi ev başkanı da bu zulme ortak olmuştur. ABD başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir.

Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun.
Türkiye zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Üç gün ülke çapında yas ilan ettik. TBMM’de AK Parti MHP ve CHP’nin mutabakatıyla İsrail zulmünü kınadık. Filistin milletimizin meselesidir.

Sevgiden nasibini alamamış insanlara ve devletlere yazıklar olsun diyoruz. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur olmamıştır.

Filistinlilere acılar yaşatan İsrailli zorbalar da abad olamayacaktır.

Filistin çaresiz değilsin yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır.

Miting öncesinde Dursun Ali Erzincanlı "Kudüs" temalı şiirler, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya da sevilen ezgilerini seslendirdi.



Mitingin yapıldığı alana bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında, konuşmalar için dev bir platform kuruldu. "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler konuşlandırıldı.

ABD TEK KELİMEYLE YANGINA KÖRÜKLE GİTMİŞTİR

MHP lideri Devlet Bahçeli Yenikapı'da yapılan Filistin Mitingi'nde önemli açıklamalarda buluyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları:

Gazze'deki masumlar için ayaktayız, Beytüllahim'deki mağdurlar için arayıştayız. Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam'ın canla, kanla harcı karılmış suruyuz.

Mescid-i Aksa şimdilerde mahçuptur. Siyonizm kutsallarımıza meydan okumaktadır. Haçlı emellerini tekrar belini doğrultmuştur. 

Müslüman Türkler olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezeceğiz. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü. Filistinli kardeşlerim bu sebeple mazlumdur. Kudüs imanımızın itibarıdır. Ancak gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. ABD tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? Bu düşmanlık değil midir? 

Tüm dünyanın gözü Kudüs'e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısıdır. Ortadoğu'daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'ın densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır. 

14 Mayıs, terörist devlet İsrail'in karanlık yüzünün tescillendiği gündür. Trump, siyonizmin maşalığına talip olmuştur. Gazze'de dram vardır, acı vardır. İsrail bebek katilidir. İsrail engelli, sivil, silahsız insanlara silah sıkacak bomba atacak kadar kudurmuştur. İsrail'i ve zulmünü lanetliyorum. ABD'yi kınıyorum. Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların bedeli ama bu dünyada ama mahşerde ödeyeceklerdir. Zulüm, yapanın yanına kar kalmaycaktır. 

Hani Riyad, hangi delikte Abu Dabi, nereye kayboldu Kahire? Kaçak güreşiyor, cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Korkaklık bunların ruhuna işlemiş, işbirlikçilik bunların karakteri haline gelmiştir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca18 Mayıs 2018 22:13

    Allah müslümanım deyip Kudüsü savunduğunu söyleyenleri samimi bulmuyor, dualarını kabul etmiyor. şu ramazan günahlarınız için tövbe edin, dini oy için, makam için, ekonomik rant için kullanmayı bırakın

  • Mustafa 18 Mayıs 2018 22:07

    İran ve Arap ülkelerin mevcut siyasal yapılarıyla Filistinliler yanında poz vermelerinin Filistinlilere hiç katlısı yok gibi, Filistinlilerin hulusal haklarını mücadelesinde Filistinlilerin yanında poz verirken kendi ülkelerindeki berberi belluci Asuri gibi halklara hiç bir etnik kültürel siyasal hak tanımamaları Filistinlilerin meşru haklarını mücadelesine sadece gölge etmiş olurlar

  • Ahmet 18 Mayıs 2018 22:00

    Bütün hesap seçimler üzerine, gerisi yapmacık. Yapmacık olmazsa İsrail’e karşı siyasal ekonomik siyasal her türlü yaptırım yapılırdı. Özellikler Arap dünyası. Ayrıca sadece Filistin mağduriyeti ve mazlumiyet üzerinden prim yama yarışı o kadar göze çarpar durumdaki. Ayrıca bu tür mağduriyetlere karşı sahici olsalar sadece Filistin üzerinden değil dünyanın diğer yerlerinde ulusal haklar talebine karşı ezilen diğer bütün Müslüman halklar konusundaysa duyarlılık gösterilirdi. Bir diğer bakışla Filistinliler Arap olmadaydı Arap dünyası bu kadar düyarlı olur muydu? Arap dünyası niye diğer ülkelerde ezilen diğer müslümanlar halklar konusunda hiç bir duyarlılık göstermiyorlar? Miramardaki müdlğmanlar, Sincan’daki Uygurlar, Afrika’daki berberiler, Pakistan ve İran’daki belluciler veya Kürtler falan gibi.

  • Gerçek 18 Mayıs 2018 21:47

    İsteseler Amerika veya İsrail gibi ilgili ülkelere karşı o kadar net uygulamalar yapılabilirki.. Ama kimse samimi değil, sadece tribünlere oynamak be siyasal rant üretme olayın

  • İlhan şengöl 18 Mayıs 2018 20:04

    Hiçte Kudüs e destek gibi görünmğyor . Kan üzerinden fırsatçılığın peşinde olduğu aşikar.

  • emre18 Mayıs 2018 20:00

    halk senden iğrenmiş bu yorumlardan bu anlaşılıyor...

  • Bir vatandaş18 Mayıs 2018 19:53

    Aktroller bile utanıp kaybolmuşlar ortadan, bir yorumcu hariç. Meydandan görüldüğü kadarıyla, zaman yeterlimi bilmiyorum ama, AKP nin suriyelilere vatandaşlık vermekten başka şansı kalmadı galiba, zira Çanakkaleyi Kudüs ile bir tutan zihniyeti anlamam mümkün değil. Anlayabilen birisi varsa bana cevap versin lütfen!

  • Aktırol olmak da zor 🤣18 Mayıs 2018 23:11

    Aktiroller de mitinge katılmış ve yorgun düşmüş olabilirler. Bir de Kolay değil sürekli yanlışı savunmak .🤣🤣🤣

  • MMarmara mağdurları 18 Mayıs 2018 19:05

    Bu miting Kudüs için değil seçim için yapılmıştır.

  • sinyor18 Mayıs 2018 19:01

    israil in butun gaz petrolleri turk gemileri tarafindan saglaniyor.israil limanlarinda turk bandirali gemi kayniyor. son 15 yilda israil ile tc arasindaki ticaret hacmi 5 kat artmis.israil vatandasi tc ye vizesiz girebiliyor.filistin vatandasi tc ye vize ile girebiliyor.nasil olsa butun tv ler gazeteler bizim emrimizde.kimse gercekleri goremiyor.okuyan arastiran sorgulayan insanda yok memlekette, cayini icip survivora bakinca mutlu oluyor. israil ile olan ticareti sifirlasana...cikmislar kudus kirmizi cizgimiz...falan filan inter milan..mali goturrrr

  • Ali Ergül 18 Mayıs 2018 18:46

    Dolar 4,5, Euro 5,3 oldu olsun asrın liderine sahibiz. Gerekirse 8-10 olsun bizim olsun.

  • Hakan18 Mayıs 2018 18:37

    Yav arkadaş yıllardır ortadoğuda katliam bitmiyor biz sürekli ya miting yapıyoz ya beddua ediyoz ya taş fırlatıyoz yavv arkadaş anlayın artık anlayın üretmeden ürettiğinde çok tüketerek güçlerle savaşamazsın filistin yıllardır yavaş yavaş özel şahıslar altında israillere topraklarını mülklerini sattı inanın bana aynısı şu anda karadeniz anadolu ve trakyanın genelinde var çiftçi topraklarını hep sattı ve şirket adı altında tüm toprakları toplayan birileri var allah sonumuzu hayır etsin

  • cevat18 Mayıs 2018 18:31

    dolar 4,50 yi geçiyor bunlarda bizimle dalga geçiyor. gündemi değiştirmekte bunlardan iyisi yok. abiler dolar 4.50 siz napıyorsunuz orada.

  • Dünya18 Mayıs 2018 18:30

    Bu miting, katliam yapılabileceğini düşünerek, ABD konsolosluğu Kudüs'e taşınmadan önce yapılsaydı bir anlam ifade edebilirdi. Şimdi yapılması gereken, İsrail ve ABD ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmektir. Bu miting, Hamas örgütünün istemesiyle yapılan büyük bir miting olduğunun düşünülmesini sağlamaktan ileri gitmeyecek ve bir takkiyecilik gösterisi olarak akıllarda kalacaktır.

  • misafir18 Mayıs 2018 18:27

    rayban gözlükle çıkmış ah filistin vah filistin, 3-5 oy devşirecek ya. büyük rezillik

  • ...ya garip ama18 Mayıs 2018 18:21

    mitingi Halk yapar.. halkın seçtikleri müdahale ve olaya etkin yavır koyarlar.... burada mitingi seçilenlerin düzenlemesi abest. seçilenler kime ağlayacak yani ? kime dert yanacak ? yetki sizde, askeri, ordusu, 80 milyon Türkiye ... ama yapıan miting ne alaka ? kime bu tepki dunyaya ise devlet yetkileri ile yap müdehaleni, tedbirini, baskını. miting ne alaka? ne bu acizlik ? ben hakkaten anlayamadım

  • Ramazan tüccarı, seçim tüccarı18 Mayıs 2018 18:18

    Allah ikiyüzlü münafıklardan korusun

  • Bu riyakarliktan bıktım18 Mayıs 2018 18:11

    Ee kendiniz çaldınız oynadınız, kime faydası oldu ? Boykot yok, cihad yok, boş maval ve din sömürüsü var. Filistinli gariban orada ölüyor, bunlar da seçim için nasıl faydalanabiliniz derdinde

  • emlakçı18 Mayıs 2018 18:01

    milletin gazını almak için neler yapıyorlar. arkadan bilalin gemileri israile gidiyordur.

  • Reklâmlar 18 Mayıs 2018 17:37

    REKLAMLARI İZLEDİNİZ

  • özgür18 Mayıs 2018 17:30

    terörist devlet ama iş bağlantılarını neden kopartmıyorlar. israili tanıma ticaretini bitir.

  • ahmet18 Mayıs 2018 17:27

    lafla destek olmak yetmez. icraat görmek istiyoruz artık... 1,5 milyar Müslüman 9 milyonluk israil'le baş edemiyor.

  • mali 18 Mayıs 2018 17:27

    Mazlumların ahı yeri göğü inletir. Zulmeden iflah olmaz. Zalime karşı, haksızlığa karşı susan şeytandır.

  • misafir18 Mayıs 2018 23:07

    valla sadece size gelince susan dilsiz seytan oluyor. gerisi “davamiz” içindi oluyor.

  • Katekulli18 Mayıs 2018 18:13

    Rahat evinde oturur, lüks aracına biner, güzel de yemeğini yer beddua edersin tv karsisinda . Bunca beddua demek ki tutmuyor İsrail daha da güçleniyor, demek ki Allah sizi samimi bulmuyor

  • erdem18 Mayıs 2018 18:02

    esas mazlum Türk halkı oldu. halkını ezen adamı izlediniz.

  • selim18 Mayıs 2018 17:17

    belediyelerde adam kalmamış hepsi orda

  • vatandaş18 Mayıs 2018 17:10

    KUDUSU MALZEME EDİP SEÇİM PROPAGANDASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.TÜRKİYEDE LİDER SADECE ERDOĞAN VE BAHÇELİ Mİ.BAŞKA PARTİ VE LİDER YOK MU.MİLLETİ BU KADAR AH...K YERİNE KOYMAYA NE GEREK VAR. BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞE İHTİYACIMIZ VAR İKEN BU AYRIŞMA NEDEN..?..

  • ıtri18 Mayıs 2018 17:06

    miting yapınca belki oylarınız yükselir ama filistine zerre miktar faydanız olmaz. önce ticareti keseceksiniz

  • seçkin18 Mayıs 2018 16:51

    seçim mitingi bu