BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni MİT müsteşarı kim olacak?----

Yeni MİT müsteşarı kim olacak?

Yeni MİT müsteşarı kim olacak?
07 Şubat 2015 - 15:34 www.finansgundem.com

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dün milletvekilliği adaylığı için görevinden istifasının ardından gözler Teşkilat'a çevrildi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili olmak için istifa etmesinin ardından MİT müsteşarının kim olacağı merak ediliyor.
Finans Gündem'e gelen bilgilere göre kulislerde, Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun'un adı MİT Müsteşarlığı için geçiyor. Büyükelçi Coşkun'un MİT Müsteşarlığı'na atanacağı konuşuluyor.

TEYAMÜLLER NASIL İŞLEDİ?

Ankara kulislerinde MİT'in yeni Müsteşarı'nın kim olacağı tartışılmaya başlandı. Türk bürokrasinin en kilit görevi olan MİT Müsteşarlığı atamalarında, Teşkilatın kurulduğu günlerde genel bir teamül vardı; MİT Müsteşarları muvazzaf subaylar arasından seçilirdi. 
Ancak bu gelenek, 1992 yılında bozuldu. MİT Müsteşarlığı'na ilk kez bir sivil bürokrat, Dışişleri'nden Büyükelçi Sönmez Köksal atandı.

Köksal sonrasında gelen iki Müsteşar ise, MİT kökenlilerden seçildi. Şenkal Atasagun, MİT içinden çıkan ilk Müsteşar oldu. Atasagun'u ise yine Teşkilat içinde yetişmiş Emre Taner izledi. 

FİDAN'LA YENİDEN "DIŞARDAN MÜSTEŞAR" DÖNEMİ

Hakan Fidan'ın Mayıs 2010'da MİT Müsteşarlığı görevine atanmasıyla birlikte, Teşkilat'ta son iki Müsteşarın ardından yeniden "dışardan Müsteşar" dönemine dönüldü.
Fidan, AK Parti hükümeti döneminde önce TİKA Başkanlığı, ardından da Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)