BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni kanun teklifindeki vergi istisnaları----

Yeni kanun teklifindeki vergi istisnaları

Yeni kanun teklifindeki vergi istisnaları
30 Kasım 2018 - 20:23 www.finansgundem.com

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba yasada, bazı vergi istisnalarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan ve 71 maddeden oluşan torba yasa teklifinde, dikkat çeken vergi istisnaları bulunuyor.

6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu'nun 29. maddesinin birinci fikrasına eklenen yeni "ç" bendi ile, sermaye piyasalarına derinlik kazandırmak ve bu piyasalardaki ürünleri çeşitlendirmek için varlık finansman fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle lehe aldıkları paraların banka ve sigorta muameleleri vergisinden (BSMV) istisna tutulması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan düzelneme ile, söz konusu fonların sermaye piyasası araçlarına sahip olmaları veya sermaye piyasasında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettikleri gelirle ile sermaye piyasası araçlarının devri dolayısıyla elde ettikleri gelirlerin BSMV'den istisna olması öngörülüyor.

O VERGİ İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILIYOR

Yeni torba yasa, 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında düzenlenen ürün senetlerinin elden çıkarılmasından doğan kazançların gelir ve kurumlar vergisinden istisnasının 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmasını düzenleyen değişikliği de içeriyor.

Söz konusu vergi istisnasının süresinin uzatılmasıyla, istisna uygulamasına yönelik lisanslı depo kapasitesinin tamamlanması ile sistemin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)