BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Japon imparatora 240 kişiden dava----

Yeni Japon imparatora 240 kişiden dava

Yeni Japon imparatora 240 kişiden dava
11 Aralık 2018 - 09:06 www.finansgundem.com

Japonya Prensi Naruhito'nun tahta çıkış törenleri öncesi ilginç bir gelişme yaşandı. Yeni Japon imparatoru olacak Naruhito'nun dini içerikli törenlerin vergi mükellefleri tarafından finanse edilecek olmasına tepki gösteren 240 vatandaş dava açtı

Japon imparatoru Akihito, 7 Ocak 1989'dan beri oturduğu tahtından 30 Nisan 2019'da inecek. Veliaht Prens Naruhito'nun Krizantem Taht'a geçişiyle ilgili törenler, daha çok savaş suçlarıyla anılan emperyal dönemin dini tutkalı Şintoizmin ritüllerine sahne olacak. Üstelik törenlerin masrafları, vergi mükelleflerinin cebinden çıkacak.

Anayasadaki din işleriyle devlet işlerinin ayrılığı ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle 240 kişi tarafından dava açıldı. Dava açanlar arasında Budist keşişler ve Hıristiyan grupların temsilcileri de yer aldı. 

İmparatorun küçük oğlu Prens Akişino bile "Bu kadar dini bir şeyin devlet parasıyla finanse edilmesi münasip mi, merak ediyorum" tepkisini gösterdi.

Davacıların avukatlarından biri, davanın mantığının din-devlet ayrılığına dayandığını, ama aynı zamanda imparator ile halk arasındaki ilişkiyi sorgulamak için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Davacılar ayrıca meselenin kendilerinde yarattığı stres yüzünden kişi başına 10.000 yen (90 dolar) tazminat da talep ediyor.

Naruhito'nun 1 Mayıs'ta tahta oturması sonrası biri ekimde, diğeri kasımda, iki büyük tören düzenlenmesi planlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)