BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik----

Yeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik

Yeni Hazine Müsteşarı Osman Çelik
28 Haziran 2016 - 10:20 www.finansgundem.com

2 yıldır boş olan Hazine Müsteşarlığı koltuğuna, Türkiye Finans Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Osman Çelik oturdu.

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

İbrahim Halil Çanakçı’nın 2014 yılında Hazine Müsteşarlığı’ndan IMF İcra Direktörlüğü’ne geçmesinin ardından boşalan ‘önemli koltuğa’ oturacak yeni isim belli oldu. İki yıldır boş tutulan ve piyasadan bir isim atanacak denen Hazine Müsteşarlığı görevine Osman Çelik geldi. Bir yıl önce Türkiye Finans Genel Müdürü olan Çelik, bu görevinden dün istifa etmişti. Banka tarafından KAP’a dün akşam saatlerinde gönderilen ‘ayrılık’ duyurusu bankacılık kulislerinde sürpriz etkisi yaratmıştı. Flaş gelişmeyle ekonomideki dengeler adına öne çıkan iki kurumdan biri olan Hazine Müsteşarlığı’ndaki ‘kim atanacak?’ soruları da yanıtını buldu.

Katılım bankası Türkiye Finans’dan ayrılan Osman Çelik’in yeni göreviyle birlikte zirvedeki iki koltuk katılım bankacılığı kökenli bankacılara emanet ediliyor.  Bilindiği gibi Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Murat Çetinkaya da, Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcılığı’na Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan gelmişti.

MEHMET ŞİMŞEK OSMAN ÇELİK'İN ATANDIĞINI AÇIKLADI

Finansgundem.com'un "Yeni Hazine Müşteşarı Osman Çelik" haberinin ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Osman Çelik'in Hazine Müsteşarı olarak atandığını açıkladı. Şimşek, "Eski Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik'in, Hazine Müsteşarı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladım. Çelik, özel sektör deneyimi olan başarılı bir ekonomist, hayırlı olsun" dedi.

OSMAN ÇELİK HAKKINDA

1964 Erzincan doğumlu olan Osman Çelik, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. Çelik, 1986-1987 yıllarında arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. Bankacılık kariyerine 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak başlayan Çelik, 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çelik, 2006-2013 yılları arasında ise Türkiye Finans’ta Kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.  Ekim 2013’ten itibaren Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çelik, 2015 yılında Türkiye Finans Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Çelik genel müdürlük görevinden 27 Haziran 2016 tarihinde istifa etti.

Türkiye Finans'ta şok istifa

 

Osman Çelik

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukuksal04 Temmuz 2016 07:15

    yazık. vallahi yazık. billahi yazık. atanan şahsa değil, makama yazık. binlerce yetişmiiş personeli bulunan bir kuruma kurum kültürüne yabancı birisini dışarıdan atamak devlet terbiyesinin neresine yakışır? sadece bıyığı simgesel olarak belli bir siyasi partiyi andırıyor diye atama yapılmaz ki.

  • ALİ ERMİŞ29 Haziran 2016 12:05

    Türkiye Finans personeli olarak, Genel Müdürümüz Sn.Osman Çelik Bey'in yeni görevinde de başarılı olacağına can-ı gönülden inanıyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

  • Hakan28 Haziran 2016 16:19

    Biatı, saray tarafından yeni kabul görmüş ki kaç senedi bir atama yapamadılar.

  • Hasan K.28 Haziran 2016 14:32

    Çok yakıştı çok....İnsanlığını mesleği ile kaynaştırmış nadide şahsiyetlerdendir.Muvaffak olacağından eminiz. Allah cc yar ve yardımcısı olsun .

  • ARD.28 Haziran 2016 14:31

    maşallah tü tü tü.... bu ne ya, maşallah, inşallah... bürokraside üst kademelerde görev almanın ilk şartı badem bıyıklı olmak.... maşallahla inşallahla işler yürümüyor....

  • Ahmed Said Eren28 Haziran 2016 14:24

    Yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Üstlendiği tüm görevlerde başarılı olan Osman Bey'in Hazine Müsteşarlığı gibi mühim bir göreve gelmesi ülkemiz için bir kazanç ve şanstır.

  • Türkiye Finans Personeli28 Haziran 2016 13:56

    Osman Bey, son derece iyi bir bankacı, bankacılığından daha ileri seviyede iyi bir insandır. Her ne kadar Bankamız için üzülsek de, Ülkemiz için hayırlı olacak, Allah (c.c.) yolunu açık etsin.

  • Yakup Gezgin28 Haziran 2016 12:44

    Kamu bürokrasisi için yeni bir soluk olacak eminim.

  • MESUT UĞUR-YÖN KUR.BAŞKANI-ARTI FİNANCE28 Haziran 2016 11:38

    Maşallah..Allahu Teala hayırlı eylesin..Sıhhat ve afiyet içersinde başarılarının devamını dilerim..Selahat ve mahareti ile bu görevide hakkıyla ifa edecektir inşallah..selam ve sevgilerimle

  • kerimcan durmaz28 Haziran 2016 11:01

    katılım bankacılığı için harika haber...çok yerinde bi karar.