BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni 10 sterlin yarın tedavülde----

Yeni 10 sterlin yarın tedavülde

Yeni 10 sterlin yarın tedavülde
13 Eylül 2017 - 17:43 www.finansgundem.com

İngiliz bilim adamı Charles Darwin’in yerine İngiliz kadın yazar Jane Austen’ın resminin yer alacağı yeni plastik 10 sterlin banknot yarın tedavüle girecek.

İngiltere’de üzerinde ünlü İngiliz kadın yazar Jane Austen’in resminin yer alacağı yeni plastik 10 sterlin banknot yarın tedavüle girecek.

İngiltere darphanesi (The Royal Mint) geçen sene piyasa sürülen yeni plastik 5 sterlinin ardından yarın yeni plastik 10 sterlin banknotun tedavüle gireceğini açıkladı.

Yeni 10 sterlinin üzerinde İngiliz bilim adamı Charles Darwin’in yerine İngiliz kadın yazar Jane Austen’ın resmi yer alacak.

Darphane ilk basılan yeni 10 sterlini Kraliçe Elizabeth’e, ikincisini eşi Prens Philip’e ve üçüncüsünü İngiltere Başbakanı Theresa May’e sunacak.

İngiltere’de özellikle koleksiyon yapanlar için yeni banknotların piyasaya sürüldüğü ilk günler büyük önem taşıyor.

Örneğin geçen yıl piyasaya sürülen AA01000017 seri numaralı polimer 5 sterlin müzayedede 4 bin 105 İngiliz sterlinine satılmıştı. Yeni plastik banknotlar öncekilere kıyasla daha dayanıklı olmakla beraber hologram ve renk değiştiren çizgilerin kullanılması nedeniyle daha güvenli.

Plastik 10 sterlin banknotun kullanıma girmesiyle eski 10 sterlinler 2018'in bahar aylarına kadar kullanımda kalabilecek. İngiltere Merkez Bankası (BoE) kademeli olarak zaman içerisinde eski 10 sterlinleri piyasadan çekecek.

Yeni 10 sterlinlerin üzerinde resmi yer alacak olan Jane Austen, 19. yüzyılda yaşamış İngiltere’nin en ünlü kadın yazarlarından. Yazar "Sağduyu ve Duyarlılık", "Gurur ve Ön yargı", "Mansfield Park" gibi pek çok ünlü eseriyle tanınıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)