BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'den Fed uyarısı----

Yellen'den Fed uyarısı

Yellen'den Fed uyarısı
17 Eylül 2018 - 08:33 www.finansgundem.com

Eski başkan Yellen, "Fed, ekonomide toparlanmayı rayında tutma konusunda oldukça zorlu bir dönemle karşı karşıya" dedi.

Fed eski Başkanı Janet Yellen, Fed'in ABD ekonomisinde toparlanmayı, düşük işsizliğin ekonomide aşırı ısınma yaratabileceği riski karşısında, rayında tutma konusunda oldukça zorlu bir dönemle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Washington'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Yellen, "Şu anda Fed için soru işareti, ekonomide büyümenin uzun bir süre devam ettirilmesi için para politikasının nasıl yönetileceği. Bu oldukça zorlu olacak" dedi.
"Ekonominin etkin şekilde tam istihdamda olduğu veya ötesine geçtiği ortamda, teoride şirketlerin çalışan, işçi taleplerinde artışa bağlı olarak ücret ve fiyatların artması gerekli. Bu henüz verilerde görünüm hale gelmedi. Ancak gelmesi beklenmeli" diye konuşan Yellen sözlerine şöyle devam etti: "Böyle bir durum olduğunda ekonominin ne kadar ısınabileceği konusunda ben endişelenirim. Bunun çok hızlı olacağını düşünmüyorum. Ancak gerçekleşebileceğini düşünüyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)