BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen sonrası dolarda yükseliş bekleniyor----

Yellen sonrası dolarda yükseliş bekleniyor

Yellen sonrası dolarda yükseliş bekleniyor
26 Ağustos 2016 - 10:44 www.finansgundem.com

BNP Paribas, Fed Başkanı Yellen'ın Jackson Hole konuşması sonrası dolarda yükseliş bekliyor

BNP Paribas analistleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın uzun zamandır beklenen Jackson Hole sempozyumunun piyasa üzerinde “önemli” etkisi olmasını bekliyor.

Banka analistlerinin yazdığı bir müşteri notunda, tahvil pityasasındaki herhangi bir hareketin dolarda sınırlı ama önemli bir yükseliş anlamına geleceği belirtildi. Notta, ABD Doları'nın düşük nominal faiz ve negatif reel faiz nedeniyle aşağı yönlü baskı altında olduğu ifade edildi.

BNP ekonomistleri, Yellen'ın piyasayı Eylül Faiz artırımını daha yüksek bir ihtimalle fiyatlamaya ikna edeceğini düşünüyor. BNP'ye göre Yellen, Jackson Hole konuşmasında iyileşen istihdam verisine ve yakın bir zamanda gidilecek politika değişimine vurgu yapacak.

BNP dolarda türev ürünler ile yukarı yönlü pozisyonlanmış durumda. BNP'nin dolarda yükseliş beklentisiyle pozisyon aldığı pariteler, dolar/Japon Yeni, Avustralya Doları/ABD Doları, euro/dolar şeklinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)