BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahı arttı----

Yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahı arttı

Yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahı arttı
10 Aralık 2017 - 11:56 www.finansgundem.com

DenizBank Genel Müdürü Ateş "2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendi" dedi

Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörü ve DenizBank'ın 2017 yılı performansı ve gelecek yıla ilişkin öngörülerini paylaşan Ateş, 2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendiğini belirtti.

DenizBank olarak da yurt dışı kreditörlerden temin ettikleri ikili borçlanma portföyünün darbe girişimi öncesine göre artış kaydettiğini vurgulayan Ateş, alınan kredilerin büyük çoğunluğunun müşterilerin dış ticaret işlemlerinin finansmanı amaçlı olduğunu bildirdi.

Ateş, fonlamalı işlemlerin yanı sıra gayrinakdi işlemlerde de muhabirlerin iştahının güçlü olduğunu, Denizbank olarak müşterilerin ithalat akreditifi işlemlerinden aldıkları pazar payının yüzde 10 seviyesinde bulunduğunu söyledi.

"KGF kredilerinde sorunlu kredi oranı yüzde 0,7"

Hakan Ateş, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, çok yerinde, zamanında ve akıllıca bir uygulama olan KGF teminatı sağlanarak özellikle ekonominin can damarı olan KOBİ'lere 250 milyar TL'lik kredi sağlandığını anımsattı.

KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesinin likiditenin sağlanmasına, üretimin hızlanmasına, istihdam sağlanmasına, şirketlerin yükümlülüklerini sıkıntı yaşamadan yerine getirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Ateş, "Ekonomi yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde güçlü büyüme kaydederken, yılbaşından itibaren 1 milyonun üzerinde yeni istihdam yaratıldı. Karşılıksız çıkan çeklerin oranı 2016'da yüzde 4'ten ekimde yüzde 2 seviyesine geriledi. Bununla birlikte teminat limitinin yüzde 7 olduğu KGF kredilerinde sorunlu kredi oranı yüzde 0,7 ile çok düşük seviyelerde seyrini sürdürüyor." diye konuştu.

"KOBİ kredilerinde yüzde 18,4 büyüdük"

Hakan Ateş, DenizBank'ın 2017'de de büyümemesinin başrollerinde KOBİ'ler ve tarım sektörünün olduğunu söyledi.

Bu yılın ocak-eylül döneminde DenizBank'ın aktiflerinin yüzde 12 ve mevduatlarının yüzde 16 büyüdüğünü belirten Ateş, kredilerde ise bu oranın yüzde 15 olduğunu ifade etti.

Ateş, sektörde sermayesini en etkin kullanan bankalardan biri olan DenizBank'ın 2016 sonunda yüzde 14,8 olan sermaye karlılığı oranının 2017'nin ilk 9 ayı sonunda yüzde 15,7 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

KOBİ Bankacılığı tarafında ise 2017 yılında kayıtlı müşteri sayısının 1,6 milyon seviyesine ulaştığına işaret eden Ateş, "KOBİ kredilerinde yılın ilk 9 ayında sektör yüzde 18,4 büyürken, Denizbank KOBİ Bankacılığı sektörünün üzerinde yüzde 22,8 seviyesinde büyüdük. Tarıma en büyük desteği sağlayan özel banka olmaya devam ettik. Yüzde 40 pazar payı ile tarım kredilerinde özel bankalar arasında lider konumumuzu koruyoruz." dedi.

"Tarım kredileri 15 yılda 108 kat büyüdü"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, banka olarak 2018'de perakende bankacılık alanına öncelik vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gelecek dönemde özellikle tarım müşterilerine de ulaşmayı hedefleyerek şube ağını genişletmeyi planladıklarını belirten Ateş, en fazla emekliye maaş ödeyen özel Banka konumuna eriştiklerini ve emeklilere her konuda ayrıcalıklı olduklarını hissettirerek gerek finansal, gerekse sosyal ihtiyaçları için yanlarında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ateş, riskli binaların yenilenmesi için kullandırılan kentsel dönüşüm kredilerinde liderliklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Tarım bankacılığı hizmeti vermeye başladıklarında 700 milyon TL civarında olan tarım kredileri sektörü toplamının 2017'nin 3. çeyreğinde 83 milyar TL'ye yükseldiğini ve pazarın 15 yılda 108 kat büyüdüğünü kaydeden Ateş, DenizBank'ın ise bu dönemde 11 milyar TL kredi hacmine ulaştığını bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)