BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYarım porsiyon operasyonu----

Yarım porsiyon operasyonu

Yarım porsiyon operasyonu
26 Temmuz 2017 - 14:11 www.finansgundem.com

Tarım Bakanı Fakıbaba, dünyada yaşanan büyük israfa vurgu yaparak, porsiyonların küçülmesi önerisinde bulundu. Lokantacılar, çalışma yapmaya hazır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye arasındaki Ortaklık Programı’nda (FTPP) dünya çapında her yıl üretilen 4 milyon ton gıdanın 1.3 milyon tonunun israf edildiğini anlattı. Fakıbaba, özellikle lokanta ve lüks otellerin porsiyonlarına dikkat çekerken, “Lokantalarda porsiyonlar çok büyük. Önümüze  yemekler geliyor ve ancak yarısını yiyebiliyoruz, diğer yarısı çöpe gidiyor. Biz yeteri kadar yiyoruz, yemeyenlere vermek zorundayız. Onun için porsiyonların özellikle lüks otellerde küçülmesi taraftarıyım. Her yerde artan yemekleri kendim alıp götürüyorum, orada bırakmıyorum, biliyorum ki orada zaten dökülecek. Bunu sizlere de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Fakıbaba’nın vurgu yaptığı ‘israf’ sorunuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, ‘gıda bankası’ sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bingöl, “Burada hem artan yemekler, hem de son kullanma dönemine yaklaşan gıdalar ihtiyaç sahipleriyle buluşabilir. Bu çalışma elbette göründüğü kadar kolay değil ama biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Kamu, özel, sivil toplum kuruluşları, üniversiler ortak akılla bu sorunu çözebiliriz” diye konuştu. 

Özellikle otellerde, yemekli toplantılarda yemek saatleri nedeniyle de büyük israflar oluştuğuna dikkat çeken Bingöl, “Bir şeyler geliyor ancak yemek o kadar geç geliyor ki insanlar kalkmış oluyor. Yine tatlı gelene kadar herkes kalkıyor. Ama o hazırlananlar bilin ki olduğu gibi çöpe gidiyor. Bu nedenle saatleri de ayarlamak lazım” dedi. Porsiyonların küçültülmesi amacıyla tüm restoranların bir araya gelerek belli bir standart belirleyebileceğini anlatan Bingöl, bu konuda bir an önce eyleme geçilmesi gerektiğini dile getirdi. MİLLİYET

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)