BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek Hızlı Tren kaza yaptı! 9 ölü, 47 yaralı----

Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı! 9 ölü, 47 yaralı

Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı! 9 ölü, 47 yaralı
13 Aralık 2018 - 07:31 www.finansgundem.com

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Ulaştırma Bakanı Turhan, kazada üçü makinist 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda üst geçide çarptı. Çarpma sonucu üst geçidin bir kısmı vagonların üstüne göçtü. İki vagonunun devrildiği kazada çok sayıda yolcu yaralandı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazada üçü makinist 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza, 06.30 sıralarında Marşandiz istasyonunda meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzerü Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden Yüksek Hızlı Tren'in iki vagonu, 4 dakika sonra raydan çıkıp üst geçidin ayağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçidin bir bölümü çöktü. Kazada, ilk belirlemelere göre yaralıların olduğu bildirilirken, ihbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtildi. 

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan kazayla ilgili şu bilgileri verdi:
''Bu sabah Ankara Garı’ndan Konya’ya hareket eden trenimiz saat 06.36 sularında Yenimahalle ilçemizde yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir.

Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 vatandaşımız yolcumuz hayatını kaybetmiştir.

Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş, bunlardan biri de hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir.

Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Olay yerinde gerekli, olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır.

Gelişmelerle ilgili sizler aracılığıyla kamuoyumuz bilgilendirilecektir. Şuandaki bilgilerimiz bundan ibarettir. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum.

Kazayla ilgili araştırma ve inceleme çalışmaları devam etmektedir. Bilgileri sizinle paylaşacağız.''
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

DEDEKTÖR KÖPEKLER DE KULLANILIYOR

Öte yandan, Yenimahalle Marşandiz İstasyonu'nun bulunduğu yerdeki kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda dedektör köpekler de kullanılıyor. Ayrıca enkaz çevresinde ambulanslar bekletiliyor.

206 YOLCU VARDI

Kaza yapan YHT’de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

10 KİLOMETRE SONRA KAZA YAPTI

Uzmanlar, kazanın YHT’nin Ankara Garından hareket etmesinin ardından 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu'na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken, duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.

Tren kazasıyla ilgili 3 TCDD personeli gözaltında

Ankara'daki YHT kazasından ilk fotoğraflar

 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk13 Aralık 2018 11:41

    Görüntülere göre 2 banliyö,2 yük ve 2 YHT toplam 6 hat var orada. Araştırılması lazım.

  • vatansever13 Aralık 2018 10:56

    is egitimi/disiplin/kural/caydirici ceza/prensip/isi hak edene vermek,bunlar olmadigi yerde ve tam olarak uyulmadigi surece daha coook ah vah tuh yasanir......

  • sait13 Aralık 2018 10:47

    dolmuşlarda şöför bir taraftan araba kullanıyor,bir taraftan para alıp para üstü veriyor.araba kullanırken cep telefonu neden yasak? dikkat dağılıtıyor diye...para alıp vermek dikkat dağıtmazmı?

  • Ali13 Aralık 2018 10:44

    16 yılda ülkenin geldiği yere bakarmısınız? Aynen 3. Dünya ülkesi konumundan çıkamamamız çok acı. Ölenlere Allah Ahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

  • AHMET13 Aralık 2018 09:57

    Adam gibi yapılmazsa kontroller tabi olur 3. Dünya ülkesinde böyle kazalar çok olur...

  • JİKS13 Aralık 2018 09:50

    Millet olarak her şey başımıza geldikten sonra önlem almaya alışmış alıştırılmışız.Hızlı trenin o saatte geçeceğini bile bile kılavuz trenin ne işi var orda.Ülkede zaten ustasından özel sektörüne memuruna kadar içlerinde belli bir kısımın iş ahlakı denen bir şey kalmamış.işimi tam yapayım aldığım parayı hak edeyim helal olsun diye düşünen yok .Yaptım oldu mantığı var.İşi alana kadar elli takla atarlar ne dersen tamam derler sürede, parada anlaşırsın.Ne istediğin zamanda ne de istediğin şekilde yapmazlar elli kere peşine gidersin ararsın olana kadar burnundan gelir.Yapılmayan kısımla da ilgili mahkeme yolu açıktır ama kim uğraşacak lanet olsun dersin.Uzun lafın kısası iş ahlakı yaptığın işe saygı insanın içinde olacak.Denetlemeyle kontrolle bunu yerleştiremeyiz.

  • vatandaş13 Aralık 2018 10:57

    Ölenlere Allah rahmet eylesin. Edirne deki vahim kazada kim sorumlu çıktı. yol, yağmur gibi doğa olayları suçlandı. Başka ülkede olsa sorumlular hemen açığa alınır veya istifa ederdi. bizim gibi ülkelerde hesap soran ya da vicdanı olmayan sorumlular oldukça daha çok kaza olur.

  • 1Borsacı13 Aralık 2018 09:45

    Geçimiş olsun, vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara şifa versin, yakınlarının başı sağolsun. Malesef YHT de sabah ilk sefer risklidir. Şu teknoloji çağında trenler birbirinden haberdar olmalıydı 5 hat var orada, demek bağımsız lokomotifin makinisti daldı, YHT yolunu işgal ettiğinin farkında değildi.

  • gs13 Aralık 2018 09:28

    Bizim yaptığımız, kontrol ettiğimiz hiçbir işde hayır yok arkadaş.. ağzımızda sigara, 3 kuruş paraya çalışan bir toplum olduğumuz sürece, karnımız doymadığı, tatilimizi yapamadığımız sürece, işi de sallamayız, gücü de... çalışıyoz mu çalışıyoz işte.. bu kafada olduğumuz sürece de disiplinsiz şekilde her alanda her sektörde geride kalmaya, bu tarz haberleri duymaya hep mahkumuz maalesef.. daha durun nükleer santraller de sızıntılar da olacak ileride... maalesef ki insan değeri bizde sıfır.. sonra diyorlar ki gençler gidiyor.. niye gitmesin? okulların hali ortada, iş sektörü ortada, insan kıymet ortada..

  • Lale13 Aralık 2018 08:53

    Binmemek lazım bu hızlı trenlere. Ölüm saciyorlar

  • Kürşat13 Aralık 2018 07:44

    Üstgeçidi yeni mi yapmışlar arkadaş.daha önce başka tren geçmemiş mi oradan