BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi Moskova'nın ismi resmen değişti----

Yapı Kredi Moskova'nın ismi resmen değişti

Yapı Kredi Moskova'nın ismi resmen değişti
05 Şubat 2018 - 16:20 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Moskova'nın Expobank'a satışının tamamlanmasıyla bankanın ismi de değişti

Rusya’nın önde gelen bankalarından “Expobank” grubu tarafından satın alınan Yapı Kred Bank Moskova’nın adı değiştirildi. Rusya Merkez Bankası’nın verdiği onayın ardından, bankanın adı “Bank na Gonçarnoy” oldu. İsim değişkliği kararının, birkaç ay sürmesi beklenen Expobank ile birleşme süreci için alındığı, bahar sonunda bankanın Expobank ile resmen birleşeceği öğrenildi.

Banka yeni adını, tarihi binasının bulunduğu Moskova’nın en eski nehir kıyısı caddelerinden Gonçarnaya Naberejnaya’dan aldı. Гончар- Gonçar, Rusçada “çömlekçi” anlamına geliyor. Çarlık Rusyası’nda bu bölge çömlekçilerin yoğun olduğu bir bölge olarak biliniyordu.

Banka ile ilgili son değişiklikleri Türkrus.com'da yer alan şu haberle duyurumuştu:

Rusya’daki ilk Türk sermayeli banka olan Yapı Kredi Moskova’nın Rus Expobank’a satış işlemini Rusya Merkez Bankası onayladı. Böylece bankanın satışı resmen tamamlanmış oldu. Bu işlemin ardından bankanın ismi de değişecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Expobank Yönetim Kurulu Üyesi Kirill Nifontov, “Türk müşterilerle olan ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi ve mevcut kaliteli müşteri portföyümüzü korumayı planlıyoruz. Bunun için gerekli tüm kaynaklara ve uluslararası hizmet platforumuna sahibiz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)