BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Leasing'den o projelere 20 milyon euro destek----

Yapı Kredi Leasing'den o projelere 20 milyon euro destek

Yapı Kredi Leasing'den o projelere 20 milyon euro destek
23 Haziran 2016 - 15:32 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Leasing, Güneydoğu Avrupa Enerji Verimliliği Fonu (GGF) ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik 20 milyon euro tutarında uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı

Yapı Kredi Leasing, Güneydoğu Avrupa’da yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerini desteklemek adına kurulan Green For Growth (GGF) Fonu’ndan üçüncü kez kredi sağlayarak 20 milyon Euro’luk kredi anlaşmasına imza attı. Yenilenebilir enerji projelerinde kullandırılacak kredi ile yıllık 40 bin MWh’lik enerji tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yıllık 13 bin ton’luk karbondioksit gazı salınımı da önlenecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun; “Sektöründe lider Yapı Kredi Leasing olarak, enerji yatırımlarına önem veriyor ve bu projelere destek vermeye devam ediyoruz. GGF ile 2010 yılında aldığımız ilk finansman kredisinden bu yana güçlü bir işbirliği içindeyiz. Kurum olarak yenilenebilir enerji alanı bizler için büyük önem taşıyor. Bu alanda yatırımları dikkatle inceliyor ve yatırımlarımızı buna göre gerçekleştiriyoruz. Sağladığımız bu kredi ile de hedefimiz bu alanda operasyonlarını yürüten firmaları daha verimli kılmak. Ülkemizde sürdürülebilir enerji projelerine desteğimizi kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

KOBİ, ihracat ve enerji projelerine yönelik olarak Yapı Kredi Leasing, GGF’nin yanı sıra Dünya Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Alman Yatırım Bankası (KFW) gibi kurumlarla da işbirliklerini sürdürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)