BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Leasing sektör lideri----

Yapı Kredi Leasing sektör lideri

Yapı Kredi Leasing sektör lideri
27 Mart 2016 - 13:10 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Leasing, 2015 yılını da sektör lideri olarak tamamladı

Yapı Kredi Leasing'den yapılan açıklamaya göre, yıl sonunda 1 milyar 300 milyon dolar işlem hacmine ulaşan Yapı Kredi Leasing, pazar payını yüzde 20,3 seviyesine çıkararak sektör liderliğini 7. yıla taşıdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Özgür Maraş, geçen yıl yaklaşık 3 binin üzerinde sözleşme ile 2 bin 700 firmanın yatırımına aracılık ettiklerini belirtti.

Maraş, şunları kaydetti:
"Bu yıl da liderliğimizi sürdürmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Gerçekleştirdiğimiz işlem ağırlığı sektöre paralel bir şekilde dağılım göstererek gayrimenkul, makine ekipmanı, iş ve inşaat makineleri ile tekstil makineleri alanlarında oldu. Buna göre yaptığımız işlemlerin yüzde 18’i makine ekipmanı, yüzde 17’si iş ve inşaat makineleri, yüzde 8’i ise tekstil makinelerinde gerçekleşti.

Öte yandan leasing sektöründe son 2 yılda devrim niteliğinde gelişmeler oldu. Yeni yasa ile yeni ürünler geldi. 'Finansal Kurumlar Birliği' kurularak sektörün tanıtımı için önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar ile birçok yeni imkan hayata geçti. İşlemlerde noter zorunluluğu kalktı. Bu hem maliyetlerde düşüşü hem de süreçlerin hızlanmasını sağladı. Daha küçük tutarlı işlemler de daha yapılabilir hale geldi. Böylece sektörde imzalanan sözleşme adetleri arttı. 'Sat-Geri Kirala' ürünü firmalar tarafından büyük ilgi gördü. Bu gelişmelerin olumlu sonuçlarını 2015'te almaya başladık. Sektörde 6 milyar 400 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşıldı. Yapı Kredi Leasing olarak biz de bu rakamın 5’te birini karşılayarak sektörde 7 yıldır kesintisiz liderliğimizi sürdürdük."

Maraş, sektörün geleceği ile ilgili görüşlerini de paylaşarak, "Türkiye’de özel yatırımların yüzde 6-7’lik bölümünün leasing ile yapıldığını tahmin ediyoruz. Bu rakam gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10-15, gelişmiş ülkelerde yüzde 25 ve üstünde seyrediyor. Türkiye leasing sektörünün hedefi özel sektör yatırımları içindeki leasingin payını ilk etapta yüzde 10’un üzerine çıkarabilmek. 2016 yılında ise sektörün toplam işlem hacminin genel konjonktüre de bağlı olarak geçen yıla oranla bir miktar daha yukarıda olacağını düşünüyoruz." görüşünü paylaştı.

Türkiye'de leasing ile yapılan yatırımların her geçen gün arttığına dikkati çeken Maraş, "Yapı Kredi Leasing olarak 2016 yılında da güçlü sermayemiz, akılcı çözümlerimiz, uzman kadromuz ve tecrübemiz ile leasing sektöründe iz bırakmaya ve müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz. 2016 hedefimiz hemen her sektörden makine ekipmanları, iş makineleri, enerji sektörü yatırımları gibi alanlarda büyürken, leasingi daha fazla müşteri ile tanıştırmak, lider kurum olarak sektörün yatırımlardaki pazar payını artırmak." ifadelerini de kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)