BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Leasing 25 yaşında----

Yapı Kredi Leasing 25 yaşında

Yapı Kredi Leasing 25 yaşında
10 Aralık 2012 - 10:01 www.finansgundem.com

1987 yılında kurulan Yapı Kredi Leasing bu sene 25. yaşını kutluyor.

1987 yılında 1.1 milyon dolarlık sermaye gücüyle finansal kiralama sektörüne adım atan Yapı Kredi Leasing, bugün 990 milyon TL’lik özsermayesi  ile yıllık yaklaşık 1 milyar dolarlık yeni iş hacmi gerçekleştiriyor. Sektörde yüzde 19 pazar payı ile lider konumda olan Yapı Kredi Leasing, yüzde 17 oranındaki sermaye verimliliği ve yüzde 12’lik gelir-gider rasyosu ile 25. yaşını kutluyor. 25 yılda 100 bin müşteriye 10 milyar doların üzerinde finansman sağlayan Yapı Kredi Leasing’in işlem hacminde doğrudan üretim ile ilgili sektörlerin aldığı pay ise yüzde 80.
Yapı Kredi Leasing’in 25. yıldönümü hakkında açıklamada bulunan Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu, “Yapı Kredi Leasing olarak 25 yıldır sektörün büyümesi ve gelişmesine öncülük ve liderlik ediyoruz. Ancak liderlik bizim için sadece pazar payı anlamına gelmiyor. Bizim için önemli olan leasingin  bilinirliğini artırarak pazarı büyütmek, niş sektörleri ve farklı kulvarları yakalamak. Bu kapsamda sektörde ilk enerji finansmanı projesine biz imza attık” dedi.
Üretim, sağlık ve turizm tarafında daha yaygın iş yapmayı hedeflediklerini kaydeden Eyüboğlu şu anki işlem hacmi dağılımı ile ilgili ise şöyle konuştu: “Halihazırda toplam işlem hacmimizin yüzde 35’ini inşaat, yüzde 30’unu ise üretim makineleri oluşturuyor. İş ve Üretim makinelerinde ise yüzde 20 üzeri pazar payları ile açık ara lideriz. Ayrıca tekstil makineleri, deniz araçları ve gayrimenkul ürünleri de portföyümüzün yüzde 20’lik kısmını oluşturuyor.” şeklinde konuştu.
YENİ YASANIN GETİRDİĞİ TÜM FIRSATLARI EN İYİ BİÇİMDE DEĞERLENDİRECEĞİZ
TBMM’de onaylanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun sektör için büyük önem taşıdığının altını çizen Eyüboğlu, “Yeni yasa leasing sektörüne hem kendini tekrar hatırlatma, hem de mevcut yapısından daha farklı vade ve finansman yöntemleri ile pazar yaratma imkânı verecek” diye konuştu. Yasayla birlikte sektörde önemli bir evre olan Operasyonel Leasing sürecine girileceğini vurgulayan Eyüboğlu, şu bilgileri verdi: “Özellikle işletme sermaye sorunu çeken firmaların elindeki makine parkı artık bir teminat olarak değerlendirilebilecek. Ayrıca yeni yasa, bilgisayar donanım ve yazılımlar pazarını da leasinge uygun hale getirdi. Artık bürokratik engellerin azalacağı ve süreçlerin de daha hızlı olacağını düşünüyoruz.”
Yapı Kredi Leasing olarak yeni yasanın getireceği tüm fırsatları en iyi biçimde değerlendireceklerini de belirten Eyüboğlu, “Yapı Kredi Leasing olarak Türkiye’nin her noktasına satış ekiplerimizle yer alıyoruz ve her kanalı kullanıyoruz.” dedi. Yapı Kredi Leasing’in 25. yılı dolayısıyla Anadolu’daki firmalara yönelik bir dizi toplantı düzenleyeceklerinin bilgisini veren Eyüboğlu, portföylerinde yüzde 50 olan KOBİ’lerin payını daha da artırmayı amaçladıklarını kaydetti.
SEKTÖRDE ASIL SIÇRAMA 2013 SONRASINDA
Şu anda sektörde 31’i lisanslı toplam 46 firmanın faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Nurgün Eyüboğlu, yeni yasa ile lisanssız işlem yapanların doğal bir eleme sürecine gireceğini belirtti. Yasanın faktoring, leasing ve tüketici finansmanı şirketlerini tek bir birlik çatısı altında toplayacağını ve tüm işlemlerin artık Noter’de değil bu birlikte tescil edileceğini ifade eden Eyüboğlu, “Lisansı olmayan firmalar da bu birliğe üye olamayacak. Dolayısıyla sektörde doğal bir eleme yaşanacak” dedi. Yasa ile sektörde yaşanabilecek sıçramanın 2013’den sonra görülebileceği bilgisini de veren Eyüboğlu, sektörün 2012 yılını 5.2 milyar dolarlık yeni işlem hacmi ve yaklaşık 20.000 adet kontratla kapatacağını öngördüklerini söyledi. Eyüboğlu, “Hacim olarak bir önceki yıla göre yüzde 6 civarı bir büyüme bekliyoruz. Diğer taraftan sektör 10 yıl içinde 10 milyar dolarlık hacme ulaşmayı amaçlıyor. Yapı Kredi Leasing olarak biz de Koç Holding ve UniCredit ortaklığının getirdiği güçlü desteği de arkamızda hissederek sektördeki açık ara liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)