BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Faktoring'e en yüksek not----

Yapı Kredi Faktoring'e en yüksek not

Yapı Kredi Faktoring'e en yüksek not
09 Temmuz 2014 - 13:50 www.finansgundem.com

JCR Eurasia Rating, Yapı Kredi Faktoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu AAA olarak belirledi

Japon derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, faktoring sektöründe, toplam ciro kriterine göre lider olan Yapı Kredi Faktoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu AAA (Trk), Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu A-1+ (Trk) ve söz konusu notlara ilişkin görünümleri ise Stabil olarak belirledi. Ayrıca JCR, Yapı Kredi Faktoring’i ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisine aldı. Yapı Kredi Faktoring’in Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notları ise BBB- olarak belirlendi. Söz konusu not, JCR’ın Türkiye’deki faktoring şirketleri arasındaki derecelendirmelerinde en yüksek seviyeyi ifade ediyor. Bu derecelendirme ile birlikte Yapı Kredi Faktoring’in itibarı ulusal ve uluslararası yatırımcılar nezdinde bir kez daha teyit edilmiş oldu.

JCR’ın söz konusu not için temel aldığı kriterlerin başında şirketin piyasa bilinirliliği, etkin likidite ve fonlama maliyeti, geniş müşteri tabanı ve müşteriye erişim network’ünün gücü geliyor.

Yapı Kredi Faktoring’in 2001 yılından bu yana ara vermeden sektör lideri olduğunu hatırlatan Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Coşkun Bulak, “JCR’dan aldığımız derecelendirme notu bu başarımızı teyit eder nitelikte.Bu başarımızda güçlü sermaye ve ortaklık yapımızın payı büyük. Ayrıca, ihracat faktoringinin yaygınlaşmasındaki katkımız, KOBİ’ler başta olmak üzere firmalara sunduğumuz özgün faktoring çözümleri, ülkenin dört bir yanındaki firmalara erişim gücümüz de bu başarımızda etkili oldu. Söz konusu derecelendirme Yapı Kredi Faktoring’in uluslararası piyasalarda da yükselişini hızlandıracak” diye konuştu.
 
İhracat faktoringinde fark yarattı


JCR’ın derecelendirmesinde önemli bir kriter olarak ön plana çıkan ihracat faktoringi alanında önemli bir birikim sahibi olduklarının altını çizen Bulak; şu değerlendirmelerde bulundu: “Kurulduğu günden bu yana ihracat faktoring hizmeti sunarak önemli bir birikim sahibi olmuş şirketimizin deneyimlerinden yararlanmak isteyen, uluslararası rekabette ön plana çıkma amacında olan KOBİ ve daha büyük ölçekteki firmalara önemli destekler sağlıyoruz. 2014 yılında Factors Chain International (FCI) tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede, dünya sıralamasında İhracat Faktoringi kategorisinde 2. sırada yer alıyoruz. İhracat yapan KOBİ’lerin yeni pazarlarda müşteri bulma çabalarında pek çok destek veriyoruz. İhracatçı KOBİ’lerin potansiyel müşterilerini araştırıp ihracat alacaklarını sigortalayarak, rekabet üstünlüğü sağlayan mal mukabili satış yapma imkanı veriyoruz. Öte yandan bu müşterilerimizin ihracat alacaklarının tahsilatını üstleniyor ve sigortalanan alacaklar karşılığı çok uygun maliyetlerde finansman sağlıyoruz.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)