BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi Bankacılık Akademisi 10 yaşında----

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi 10 yaşında

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi 10 yaşında
28 Mayıs 2018 - 09:40 www.finansgundem.com

Finans sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirme vizyonu ile kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) 10. yaşını kutluyor.

Kurulduğu ilk günden itibaren geleceği hedefleyerek kendini sürekli yenileyen YKBA; düzenlediği eğitimler, sertifika programları ve Akademi Zirvesi etkinlikleri ile Türkiye’de ve uluslararası arenada en iyi kurumsal üniversiteler arasında gösteriliyor. 

10 yılda 9 milyon saatin üzerinde eğitim, 189 bin 774 katılımcı 

YKBA’nın kurulduğu 2008 yılından bu yana 9 milyon saatin üzerinde eğitim sunduğunu belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökmen Uçar, gelişim faaliyetleri ile ilgili şöyle konuştu:

 “Türkiye’nin ve finans sektörünün en değerli kurumları arasında yer alan Yapı Kredi’nin sürdürülebilir başarısını sağlayan unsurların başında insana verdiği değer geliyor. Bu anlayış doğrultusunda Yapı Kredili çalışma arkadaşlarımızın hem kişisel hem de kariyer gelişimlerini desteklemek ve sektörün en nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin bugün 10. yılını kutlamak bizler için büyük bir onur. 

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, kurulduğu ilk günden bu yana liderlik kabiliyetine ve gerekli kişisel becerilere sahip, yüksek bir sosyal sorumluluk duygusu taşıyan, bankacılığa hakim, sürekli kendini güncelleyen, öğrenmeyi öğrenmiş Yapı Kredililerin yetişmesine katkıda bulunuyor. Kariyerine Yapı Kredi’de başlamış veya kariyerinin bir noktasında bizimle yolu kesişmiş herkes, kurum kültürümüzde yer alan özgürlük, adalet, saygı, güven ve açıklık ilkelerini bir kez daha YKBA ile özümsüyor. 

YKBA’da sunduğumuz eğitimlerle 10 yılda 189 bin 774 arkadaşımıza ulaştık. Geçen sürede Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından IMD ve Insead ile iş birlikleri geliştirdik. Ana hissedarlarımız olan Koç Holding ve UniCredit ile birlikte yürüttüğümüz liderlik ve yetenek gelişim programlarının yanı sıra, Harvard Business School ve Koç Üniversitesi gibi sektörün önde gelen iş okulları ve üniversiteleriyle de birlikte çalışıyoruz. Tüm bu iş birlikleri kapsamında tasarlanan eğitim ve gelişim aktiviteleri ile çalışma arkadaşlarımızın liderlik gelişimlerini destekliyoruz.

YKBA’nın iş hayatı ve akademik dünya arasında bir köprü kurma misyonuyla 2015 yılında MEF Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz ön lisans programımız 2017 yılında 41 mezun verdi. Yine MEF Üniversitesi ile Yapı Kredililerin büyük veri analitiği konusunda uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla 2017 yılında hayata geçirdiğimiz Büyük Veri Analitiği yüksek lisans programı ise devam ediyor. 

Düzenlediğimiz Akademi Zirveleri ile dünyanın en saygın ekonomistlerini ve düşünürlerini ağırladık, yalnızca Yapı Kredililere değil sektöre de vizyon kattık.” 

Yapı Kredi’nin insan ve teknoloji odaklılığı YKBA’ya taşındı

 Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi’nin, insanı odak noktasına alan teknolojileri, süreçlerine entegre etme anlayışını YKBA’ya taşıdıklarını belirten Uçar, dünyanın dijitalleşmesine ve yeni kuşakların beklentilerine uygun olarak YKBA’nın faaliyetlerini sürekli olarak güncellediğini söyledi. Uçar sözlerine şu şekilde devam etti:

 “Bankamızda tüm alanlar dijital dönüşümden geçiyor. YKBA da bu doğrultuda faaliyetlerini dijitalleştiriyor. Sınıf içi, e-öğrenme, işbaşı ve sosyal öğrenmeyi hibrid / karma bir model olarak ele alarak eğitimlerimizi yeniden şekillendirdik. Dijital dönüşüm stratejimizi bu temel üzerine kurduk. E-eğitim, mobil eğitimler, akademi içerisinde sunum yapan kişinin görüntü, ses ve bilgisayarındaki uygulamaların katılımcılara eş zamanlı olarak ulaştırılması esasına dayanan senkron sanal sınıf uygulamaları ile Türkiye’nin dört bir yanındaki Yapı Kredililere ulaşmayı başardık. Bu sistem ile yapılan canlı yayınlara şimdiye kadar 400.000 binin üzerinde katılım sağlandı. Ayrıca ykakademi.com.tr aracılığı ile gelişim kaynaklarımızı müşterilerimiz başta olmak üzere herkesin kullanımına açtık. 

Önümüzdeki dönemde de dijital eğitim alanında kendimizi yenilemek için hem altyapı hem de içerik üretimine yönelik yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.

Sahip olduğumuz bilgi ve deneyimi YKBA ile yurt dışına taşıyabileceğimiz fırsatları da değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda ilk adımı, 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Azerbaycan ile attık. YKBA ile bankacılık sektörüne yeni değerler yetiştirmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)