BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi 6 aylık bilançosunu açıkladı----

Yapı Kredi 6 aylık bilançosunu açıkladı

Yapı Kredi 6 aylık bilançosunu açıkladı
29 Temmuz 2016 - 17:56 www.finansgundem.com

Toplam kredilerde 223 milyar 400 milyon TL’lik hacme ulaşan Yapı Kredi, hem bireylere, hem iş dünyasına verdiği destekle ülke ekonomisine sağladığı katkıyı sürdürüyor.

Yılın ilk yarısında nakdi ve gayrinakdi kredileri 223 milyar 400 milyon TL’ye, toplam mevduatı ise 137 milyar 700 milyon TL’ye yükselen Yapı Kredi, 1 milyar 552 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Sermaye yeterlilik rasyosu % 14,6 seviyesine yükselen Yapı Kredi’nin maddi ortalama özkaynak kârlılığı ise % 14 olarak gerçekleşti. 

Türkiye ekonomisinin güçlenmesine destek olmayı sürdürüyor

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, global ekonomide yaşanan çalkantılara rağmen “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Müşteri odaklı büyüme stratejisiyle istikrarlı bir performans sergilediklerini söyleyen Açıkalın, Türkiye ekonomisine duydukları inançla yaptıkları yatırımların meyvelerini de toplamayı sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Yılın ilk yarısında Türkiye’de gerek ekonominin gerekse bankacılık sektörünün sağlam yapısının daha da güçlendiğini ifade eden Açıkalın, şu değerlendirmede bulundu: “İçeride ve dışarıda belirsizliklerin sürdüğü 2016 yılında Yapı Kredi olarak operasyonel verimliliğe ve sürdürülebilir büyümeye odaklanmaya devam ettik. Bu performansımızda hizmet verdiğimiz yeni müşteri sayısının artmasının yanısıra, müşterilerimizle daha kapsamlı çalışmamızın da büyük payı var.

Hizmet anlayışımıza paralel olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en hızlı ve doğru şekilde yönettik, çözüm sunmaya devam ettik. Bu dönemde nakdi kredilerimiz, özellikle bireysel ihtiyaç, ticari-kurumsal krediler ve proje finansmanı başta olmak üzere, geçen seneye oranla % 13 artarak 161 milyar 300 milyon TL’ye yükseldi. Nakdi ve gayrinakdi kredilerimiz, 223 milyar 400 milyon TL hacme ulaşarak pazar payımız % 11,1’e ulaştı.

Öte yandan ekonomik ve toplumsal kalkınma için kritik öneme sahip projelere destek sağlamaya devam ettik. Yapı Kredi olarak müşterilerimize sağladığımız finansman desteği ile proje finansmanı alanında yıllık bazda % 21’lik bir büyüme sergiledik.

Mevduat alanında da büyümemizi sürdürdük ve pazar payımız % 10,2 oldu. Yapı Kredi olarak yılın ilk yarısında vadesiz mevduat oranımız % 13 arttı. Bu oran özel bankalar ortalamasının 2 katından fazla bir büyümeyi ifade ediyor. Bu, müşterilerimizin Yapı Kredi’ye olan güveninin ve bağlılığının en önemli göstergesidir.

Yılın ilk yarısında 500 milyon dolar sermaye benzeri kredi ile 1.5 milyar dolar sendikasyon kredisi aldık. Bu işlemler de Yapı Kredi’nin itibarını ve istikrarlı performansını teyit etmektedir.”

Dijital dönüşümde Yapı Kredi’nin öncü rolü

Dijitalleşme yatırımlarının karşılığını beklentilerinin üzerinde bir performans sağlayarak aldıklarını belirten Açıkalın, “Dijital bankacılık alanındaki öncü rolümüzü sürdürmeye devam ediyoruz. Müşteri tabanımızın genişlemesinde mobil başta olmak üzere dijital kanalların payı büyük oldu. Son iki yılda mobil bankacılık müşterilerimiz % 285 arttı. Mobil uygulamalarımızın toplam indirilme sayısı ise 6.5 milyona ulaştı” dedi.

Kredi Kartları, Leasing ve Faktoring’de yine lider

Kredi kartlarında sene başından bu yana 30 baz puan artışla pazar paylarını % 21,5 olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Açıkalın; “Worldcard ile 28 yıllık öncülüğümüzü ve liderliğimizi sürdürüyoruz. Öte yandan Yapı Kredi’nin iştirakleri ve yurtdışında faaliyet gösteren bankaları da bu dönemde yüksek performans göstermeye devam etti. Yılın ilk çeyreği itibariyle Yapı Kredi Faktoring % 19,28, Yapı Kredi Leasing ise % 14,9 pazar payı ile alanlarında lider” diye konuştu.

Ödüller

*Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında, 5 projemiz EMEA Finance dergisinden 6 ayrı dalda ödül kazandı.

 *Yapı Kredi, Euromoney tarafından “Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” seçildi.

*EBRD’nin “Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı 2016 Ödülleri”nden 3 ödülle döndük.

*Yapı Kredi Özel Bankacılık, Euromoney tarafından filantropi danışmanlığı alanında Türkiye’nin en iyisi seçildi.

*Yapı Kredi Çağrı Merkezi, Stevie Awards’da “Satışta İnovasyon” kategorisinde Gümüş Stevie ödülü aldı.

*Çalışanları için başlatılan iç iletişim projesi “İlişki Yönetimi Çözümü” kategorisinde Bronz Stevie’ye layık görüldü.

*Yapı Kredi Portföy, EMEA Finance tarafından bir kez daha “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetimi Şirketi” ödülüne layık görülürken, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından da “Emeklilik Yatırım Fonu Yönetimi - 2015 Yılı En Yüksek Getiri” ödülünü kazandı.

Yapı Kredi’nin 30 Haziran 2016 Konsolide Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam aktifler                                                            : 245 milyar 800 milyon TL           

Toplam nakdi ve gayrinakdi krediler                     : 223 milyar 400 milyon TL

Toplam nakdi krediler                                                : 161 milyar 300 milyon TL

Toplam mevduat                                                        : 137 milyar 700 milyon TL

Konsolide net kâr                                                        : 1 milyar 552 milyon TL

Ayrılan toplam vergi ve karşılıklar                          : 1 milyar 835 milyon TL

Toplam gelirler                                              : 5 milyar 975 milyon TL

Faaliyet giderleri                                                          : 2 milyar 587 milyon TL

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)