BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYalanın belgesi olur mu----

Yalanın belgesi olur mu

Yalanın belgesi olur mu
18 Aralık 2017 - 02:53 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ'cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın yalanını ortaya çıkaran belgeyi köşesine taşıdı. İşte Selvi'nin o yazısı:

"Rüşvetin belgesi mi olur p...” sözü “Civangeyt davası”nda tarihe geçmişti.

Henüz “Yalanın belgesi mi olur” diye soran çıkmadı. Ama benzer bir olay Zarrab davasının görüldüğü ABD’de yaşandı.

FBI’ın tanığı olan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’a mahkemede, “Emniyet’e ait Spark programından ‘kabineyi burada toplayacağız’ diye yazdığınız doğru mu?” diye soruldu.

Korkmaz, “Hayır ben Spark programı kullanmadım ve bunları yazmadım” karşılığını verdi.

ABD’de mahkemede tanık koruma programına alınanlarla, “doğru söyleyeceklerine” dair sözleşme yapılıyor. Yalan söyledikleri tespit edildiğinde, tanık koruma programından çıkarılma durumu var. O nedenle sorulara doğru bilgi vermek zorunda. Yalan söylediği tespit edilirse, FBI’dan aldığı 50 bin doları ve savcılığın ev kirasını karşılama ve savcılıktan aldığı 900 doları iade etme durumu söz konusu olabilir.

Hüseyin Korkmaz Türkiye’de 17 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildiğinde, “17-25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok. 17-25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu” demişti.

ABD’deki mahkemede ise 17 Aralık operasyonunu yapan polis şefi olduğunu söyledi.

Şimdi size yukarıdaki soruyu bu kez, “p...” sözünü eklemeden sormak istiyorum.

“Yalanın belgesi olur mu?” Olur.

MÜFETTİŞLERİN TESPİT ETTİĞİ YAZIŞMA

Hüseyin Korkmaz, 17 Aralık darbe girişiminin yönetildiği Mali Şube’de komiser yardımcısı olarak görev yapıyordu. 17-25 Aralık sürecinde savcılığın talimatı üzerine Korkmaz’a zimmetli olan bilgisayar mühürlenmiş, savcılık tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından incelemeye alınmıştı. Yapılan inceleme sonucunda elde edilen bulgular resmi bir yazı ile soruşturma savcılığına iletilmişti.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Hüseyin Korkmaz’ın üzerine zimmetli olan bilgisayardaki Spark programında yazılanlar şunlar:

Tarih: 11 Aralık 2013. Saat 10.56.

“Kabineyi toplayacağız burada.”

Bitmedi. Devam ediyor.

Yine 11 Aralık 2017 tarihinden.

Ama 1 dakika önce.

Saat 10.55.

Bu kez, “Nefes aldırmayacağız onlara” diye yazıyor.

Yananın belgesi olur mu? Olur. İşte belge.

Bu belgenin New York’taki mahkeme tarafından dikkate alınması gerekiyor. Buradaki yalan beyana göre, Hüseyin Korkmaz’ın tanıklığı sorgulanmalı.

Mahkeme belki bir köşe yazarının yayınladığı belge yerine resmi kanallardan, mahkemeden müfettiş raporunun aslını ve Korkmaz hakkındaki iddianameyi talep edebilir.

Mahkemede sorulan soru da yanlış.

Spark yaygın olarak kullanılan bir yazışma programı ama Emniyet’in Spark diye resmi olarak kullanılan bir yazışma programı yok.

Spark programını FETÖ’cü polisler bir iç yazışma programı olarak kullanmış. Mali Şube’de görev yaptıkları halde FETÖ’cü olmayan diğer polisleri bu programa dahil etmemişler. Tam anlamıyla bir ByLock değil ama 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü polisler, kapalı devre haberleşme sistemi olarak kullanılmış.

KORKMAZ DİNLEME YAPMIŞ

Ayrıca Hüseyin Korkmaz Mali Şube’de görev yapıyor ama istihbarat amaçlı dinlemelerin yapıldığı teknik büroda görevli değil. Tahkikat Büro’da çalışıyor. Dinleme yapma yetkisi yok. Dinlemelerinin yapıldığı teknik büro ise farklı bir yerde. Ama Hüseyin Korkmaz, masasındaki bilgisayarından aynı zamanda dinleme yapıyor. Bu da yine müfettişlerin bilgisayarındaki incelemeleri sırasında tespit edip, savcılığa rapor ettikleri bir husus. Dinlemeler, teknik büroda görevli polisler tarafından TİB’den alınan aidiyet numarası ile yapılıyor. Peki Korkmaz nasıl dinlemiş? Operasyon, FETÖ operasyonu olunca, Hüseyin Korkmaz’a TİB’den aidiyet numarası alınmış. O da bilgisayarından aynı zamanda dinlemeleri takip etmiş.

ABD’nin tanık kürsüsüne çıkardığı Hüseyin Korkmaz’ın yalancılığını belgesiyle ortaya koyduk. Ama mahkeme Türkiye’den bu belgeyi talep eder mi, orası kendi bilecekleri iş.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayat18 Aralık 2017 09:53

    Telefonuna herkesin indirebildigi bir yazılımdan dolayı onbinlerce suçsuz ve darbeye asla karışmayan insanı hapse atan zihniyet elbette burada da bir haberleşme yazılımı üzerinde insanların hayatını karartmaya devam edeceklerdir. Ama Allah adildir. Vallahi de billahi de Allah bu insanların hayatıyla oynamanın hesabını sorar.