BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancıların Türkiye'den çıkmaya niyeti yok----

Yabancıların Türkiye'den çıkmaya niyeti yok

Yabancıların Türkiye'den çıkmaya niyeti yok
24 Şubat 2017 - 04:16 www.finansgundem.com

Yabancılar, Türkiye'de menkul kıymet yatırımı yapmak ve ellerindeki varlıkları tutmak konusunda nasıl davranıyor? Dünya yazarı Alaattin Aktaş, köşesinde bu sorunun yanıtını veriyor. İşte Aktaş'ın o yazısı:

Merkez Bankası'nın haftalık olarak açıkladığı yurtdışında yerleşiklerin, hemen hemen tümü yabancı yatırımcılardan oluştuğu için kısaca yabancıların, Türkiye'de menkul kıymet yatırımı yapmak için çok temkinli davrandıkları gözleniyor. Yabancılar yalnızca yeni menkul kıymet alma konusunda temkinli değiller.

Yabancılar, Türkiye'den çıkma konusunda da hiç aceleci davranmıyor, sanki suların durulmasını bekliyorlar.

Köşemizi sürekli izleyen okuyucularımızın neredeyse ezberledikleri, ama her hafta yenilediğimiz bir grafiğimiz var. Merkez Bankası'nın yabancıların hisse senedi ve devlet iç borçlanma senedindeki net alım-satımlarını ve ilgili dönemde ortalama dolar kurunun hangi düzeyde oluştuğunu gösteren grafik.

Yabancılar bugünlere göre çok çok düşükken, kasım ayında 3.23'lük ortalama kurdan 2.6 milyar dolarlık çıkış gerçekleştirip sonrasında adeta beklemeye başladılar. Grafikte çok açık gözlenebiliyor. Çıkış giderek hız kesti ve şubat ayında da artıya geçildi.

Yabancı yatırımcının bu faizi ve bazı hisse senetlerindeki bu fiyatı kaçırmaya hiç niyeti yok da, işte o kurdaki belirsizlik kaygısı yok mu... Bu arada son haftanın verisini aktaralım. Yabancı yatırımcılar geçen hafta 50 milyon dolarlık hisse senedi sattılar, buna karşılık 166 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi aldılar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)