BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYabancı yatırımcılar için iyi haber!----

Yabancı yatırımcılar için iyi haber!

Yabancı yatırımcılar için iyi haber!
02 Kasım 2015 - 12:07 www.finansgundem.com

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelmesi yabancı yatırımcılar için olumlu olduğu yönünde görüşünde...

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılanırken, uzmanlar bu durumu yabancı yatırımcı için "iyi haber" olarak değerlendirdi. Saxo Bank Ekonomisti Christopher Dembik, Türkiye’de siyasi belirsizliğin son bulmasının yabancı yatırımcılar için iyi bir haber olduğuna dikkati çekti. Dembik, "Biz şimdi mali disiplinin devam etmesini ve yapısal reformlar konusunda daha hızlı hareket edilmesini bekliyoruz" dedi.

'Türkiye için kritik bir geçiş'

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing de yatırımcıların 1 Kasım seçimlerinde tek parti iktidarı beklemediklerini ve siyasi istikrarsızlığın devam edeceği ihtimaliyle hareket ettiklerini anımsattı. Shearing, "İstikrarlı bir hükümet kurulmasıyla, hükümet cari açığı azaltmak ve istihdamı teşvik etmek için harekete geçebilir. Yatırımcılar artık hükümetin ekonomik büyümeyi artırmak için adımlar atmasını bekleyebilir. Aslında, hükümet harcamalarda ve bilançolarda kontrolü devam ettirmek adına iyi pozisyon elde etti. Bu Türkiye için kritik bir geçiştir" diye konuştu.

'Kurumsallaşma yatırımcının güvencesi olacak'

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz ise seçimden sonra Türk lirası varlıklarında yabancı yatırımcı ilgisinin artacağını söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kısa dönemdeki bu kazancı öngörmek zor bir şey değil, önemli olan uzun dönemde ne olacağını görebilmek. Onun da belirleyicisi kurumsallaşma olacak. Türkiye'nin kendi kurumsallaşmadan taviz vereceğini düşünmüyoruz. Bu nedenle Türkiye ekonomisi için olumlu görüşümüzü koruyoruz. Kurumsallaşma yabancı yatırımların da güvencesi olacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)