BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYabancı yatırımcı gayrimenkulden vazgeçmedi----

Yabancı yatırımcı gayrimenkulden vazgeçmedi

Yabancı yatırımcı gayrimenkulden vazgeçmedi
25 Ekim 2016 - 11:40 www.finansgundem.com

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancı yatırımcıların Türkiye'de alıma devam ettiğini belirtti

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin üzerinden bir ay geçmesine karşın yabancı yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul alımına devam ettiğini bildirdi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, yaptığı açıklamada, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin yabancılara konut satışında durgunluk yaşatmadığını söyledi.

Durbakayım, "Türkiye ekonomisini ve şartlarını çok yakından bilen yabancılar, dışarıdan gözlem yaparak fikirlerini açıklayan kurumlar yerine, iç dinamiklerdeki avantajlara daha çok önem veriyor. Bu kapsamda son bir ayda yabancılara satış rakamı kredi derecelendirme kuruluşunun manipülatif açıklamasından bağımsız olarak sezon normallerinde seyretti." diye konuştu.

Yabancı yatırımcıların kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamalarını sadece bilgi olarak gördüğünü, satın aldıkları gayrimenkullerde ve çevresinde sürprizle karşılaşmak istemeyen yabancıların daha çok sık imar değişikliklerinden rahatsız olduğunu ifade eden Durbakayım, "Yabancılar, müktesep hak konusunda tatmin edici adımların atılmasını bekliyor." dedi.

Gayrimenkul alımlarını kalıcı bir yatırım olarak değerlendiren yabancıların önem verdiği diğer konunun ise vatandaşlık ve oturma izinleri olduğunu belirten Durbakayım, mevcut oturma izinlerinin yaşam düzenlerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken yabancı yatırımcıların ısrarla vatandaşlık hakkı talep ettiğini söyledi.

Durbakayım, konut satışlarında sunulan ayrı fiyat listelerinden muzdarip olan yabancı yatırımcıların konut satışlarını temelden etkileyen bir diğer konunun ise inşaat firmalarının verdiği taahhütleri yerine getirip getirmemesi olduğunu belirtti.

"Yabancılar Türkiye'deki avantaj görüyor"

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Türkiye'nin notunun düşürülmesinin inşaat sektörüne olumsuz bir etkisini görmediklerini belirterek, "Hatta uzun zamandır fiyatların artmamasına ek olarak Türkiye'ye yeni girecek yabancı yatırımcılar için kurdaki artış yeni bir avantaj oluşturdu. Bizim gördüğümüz bu avantajı yabancı yatırımcı da görüyor." dedi.

Türkiye'yi bilen ve ülkedeki bu tür dalgalanmaların fırsat olduğunu gören yabancı yatırımcının en güvenilir liman olan gayrimenkul yatırımlarına devam ettiğini dile getiren Uyan, Moody's'in açıklamasından iki gün sonra yabancı bir yatırımcıya 3 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Uyan, yabancı yatırımcıların Türk inşaat sektöründeki iştahının kolay kolay bitmeyeceğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yerli müşteriler açısından da inşaatta yatırım fırsatları hiç olmadığı kadar fazla. 2016 3. çeyrek mali tablolarını yayınlayan finans kuruluşlarının son çeyreğe bol likidite ve iştah ile başladığını gözlemliyoruz, aynı zamanda piyasadaki bu kredi verme iştahının gayrimenkul sektörü üzerinde yoğunlaştığını da sevinerek izliyoruz. Yine hükümetimiz tarafından gerek KDV indirimi hususunda gelen adım gerekse de verilebilir kredi oranının yüzde 80 seviyesine çıkartılması sektördeki mevcut fırsatları daha da artırdı."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)