BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYabancı sermayeli gayrimenkul yatırımları ikiye katlandı----

Yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımları ikiye katlandı

Yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımları ikiye katlandı
12 Temmuz 2018 - 08:36 www.finansgundem.com

Rusya'da gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisinde yaşanan artış sürüyor

Colliers International şirketinin verilerine göre, 2018 yılının ilk yarısında Rusya'da emlak yatırımı yapan kişiler içinde yabancıların oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 2,4 kat artarak yüzde 44'e yükseldi.

İrn.ru'nun haberine göre, Rusya'da bu senenin ilk altı ayında yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımları 390 milyon dolar seviyesinde kaydedildi.

Bu artışın büyük ölçüde, Moskova'da "Metropolis" adlı ofis binasının yabancı sermayeli Hines ve PPF Real Estate şirketleri tarafından satın alınmasından, Leroy Merlin'in ise K-Rauta hipermarketlerini satın almasından kaynaklandığına işaret ediliyor.

Rusya'da 2018 yılının ilk altı ayında ticari emlak yatırımlarının toplam hacmi 890 milyon dolar oldu. Bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 50 daha düşük.

ABD'nin yeni yaptırımları sonrası rublenin değer kaybının ve enflasyon ile KDV oranında artış beklentisinin emlak yatırımlarında düşüşe yol açtığı belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)