BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancı bankalar Rusya'dan vazgeçmiyor----

Yabancı bankalar Rusya'dan vazgeçmiyor

Yabancı bankalar Rusya'dan vazgeçmiyor
07 Aralık 2017 - 08:58 www.finansgundem.com

Yabancı bankacılar Rusya pazarında büyük projelerle yürüyor

ABD öncülüğünde Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar yabancı yatırımcıları yıldıramadı. Özellikle bankacılık sektöründe yabancı sermaye Rusya'ya ilgisini koruyor. Yabancı kişi ve kuruluşların Rusya'daki kayıtlı sermayesi 2,5 trilyon rubleye (43 milyar dolar) ulaştı. Plehanov Üniversitesi'nin araştırması söz konusu miktarın yabancı kreditörlerin desteğiyle gerçekleşen büyük altyapı projeleri sayesinde mümkün olduğuna işaret ediyor.

Turkrus'ta yer alan habere göre, 2017 ortası itibariyle hissedarları arasında yabancıların bulunduğu banka sayısı 170. Bunların en büyükleri İtalyan UniCredit, Intessa ve Avusturyalı Raiffeisenbank. Son yıllarda Çinli bankaların da Rusya pazarına ilgi gösterdiği görülüyor. Başta Credit Europe Bank almak üzere, Türk sermayeli Rusya bankaları da aktif olarak pazardaki konumunu güçlendiriyor.

Hisselerinin tamamı yabancıların elinde bulunan banka sayısı 67. Öte yandan 45 bankanın kayıtlı sermayesi 1 milyar rublenin (17 milyon dolar) üzerinde.

İzvestiya'nın görüşüne başvurduğu yabancı Banka temsilcileri Rusya pazarına ilginin daha da artacağı düşüncesinde. Çünkü Rusya'da altyapı projelerini kredilendirmek bankalara büyük kâr sağlıyor. Halkın alım gücü düştüğü için tüketici kredileri kriz öncesi kadar karlılık sağlamasa da, "corporate" tabir edilen büyük kurumsal müşterileri finanse eden bankalar karlılıklarını arttırmaya devam ediyor.

Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu son toplantısında politika faizini yüzde 8,25'e indirmiş ve tarafsız bir para-kredi politikasına geçileceği sözü vermişti. Söz konusu gelişmenin hayata geçmesi halinde kredi pazarı üzerinde olumlu etkide bulunması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)