BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancı bankalar müşteri bilgilerini açtı----

Yabancı bankalar müşteri bilgilerini açtı

Yabancı bankalar müşteri bilgilerini açtı
16 Ocak 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Yabancı bankalar Rusyalı vergi mükellefleri ile bilgileri Rus vergi yetkililerinin paylaşımına açıyor.

Federal Vergi Servisi (FNS) bu yıldan itibaren Rusya vatandaşı vergi mükelleflerinin yabancı bankalardaki hesap bilgilerine erişebilecek. Bilgilere erişim talep üzerine değil, otomatik gerçekleşecek.

Birkaç gün önce Rusya Federasyonu Komünist Partisi'nin başkan adayı Pavel Grudinin yurt dışındaki beş banka hesabını kapatmıştı. Grudinin Avustruya bankalarındaki hesaplardan birini tamamen unuttuğunu söylemişti. Yeni düzenlemelerle birlikte yabancı bankalardaki hesapların unutulması tarihe karışacak.

Vergi uzmanlarına göre, ülke dışında hesabı olan mükelleflerin banka hesaplarının bulunduğu ülkenin anlaşma kapsamında girip girmediğini öğrenmelerinde yarar var.

Dikkat edilmesi gereken ikinci husus, hesapların şahıs adına mı, yoksa şirket adına mı açıldığı. Zira ceza söz konusu olması durumunda aradaki fark büyük önem kazanıyor. Bireysel hesaplar daha ağır yaptırımlara maruz kalırken şirket sahiplerinin nispeten hafif kayıpla atlatma şansı var.

En büyük risk en az 183 gün Rusya'da yaşadığı halde yabancı bankalardaki hesabını vergi dairesine bildirmeyen vatandaşlar için söz konusu. Bu vatandaşlar vergi dairesinin gazabına uğrayabilir.

Hesaplarda yasa dışı kapsamda bir döviz operasyonuna rastlanması durumunda söz konusu miktarın yüzde 75'i ile 100'ü arasında değişen oranda cezalar uygulanması söz konusu. Hesap sahibinin Rusya'da vergilerini de ödemediğinin tespit edilmesi durumunda cezalar ağırlaşıyor.

Risk altındaki bir diğer grup pasif yabancı şirketler. Sahipleri Rusya'da 183 günden fazla yaşayan şirketlerle ilgili Rus vergi makamlarına bildirimde bulunulmaması durumunda şirket sahiplerini 50 bin rubleden başlayan cezalar bekliyor. Yine vergi ödenmediğinin tespit edilmesi durumunda cezalar katlanarak artıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)