BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWorkup girişimcilik programı üçüncü dönem mezunlarını verdi----

Workup girişimcilik programı üçüncü dönem mezunlarını verdi

Workup girişimcilik programı üçüncü dönem mezunlarını verdi
15 Aralık 2018 - 13:10 www.finansgundem.com

İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programının üçüncü dönem girişimleri 14 Aralık’ta Kolektif House Maslak’ta gerçekleşen Demo Day etkinliği ile mezun oldu.

Girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarını bir araya getiren etkinliğe, melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri, finans dünyasından temsilciler ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı. Workup’tan yeni mezun olan 10 girişim, yatırım ve iş birliği anlamında destek alabilecekleri izleyici grubuna kendilerini tanıtma ve network yaratma imkânı elde etti.

Girişimcilere destek olmak genlerimizde var

Etkinlikte konuşma yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası’nın 94 yıl önce kurulduğu ilk günden itibaren girişimcilerin yanında olduğunu hatırlatarak “Sahadaki temaslarımızda en çok duyduğumuz şudur: ‘Rahmetli babam/ dedem İş Bankası’ndan aldığı krediyle bu şirketi kurdu’. Girişimcilere destek olmak bizim genlerimizde, DNA’mızda zaten var. Bu proje gündemimize geldiği andan itibaren iş birimlerimiz dahil çok ciddi heyecan duyduk. Workup girişimcilik programı aslında bu anlayışın, bu iddianın günümüzdeki bir başka yansımasıdır” dedi.

Üçüncü dönemi tamamlanan Workup girişimcilik programı çerçevesinde, bugüne kadar 7 binin üzerinde başvuru alındı. Yüzlerce girişimle bir araya gelindi, 40 girişim programa kabul edildi. Üçüncü dönemle birlikte Workup girişimlerinden mezun girişim sayısı 29’a yükseldi. Daha önceki mezun olan 19 girişimden 7’si yurt dışına satış yapıyor, 5 farklı girişim de yatırım aldı.

Girişimleri müşterilerle buluşturmada bir arayüz rolü üstleniyoruz

Hayata atılmaya çalışan bir girişimin en büyük ihtiyacının müşteri bulabilmek ve kendini tanıtabilmek olduğunu ifade eden Bali sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu engelleri aşabilmeleri için gerek İş Bankası’nın gerek iştiraklerimizin müşteri ağı ile girişimlerimizi buluşturuyoruz, onların girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmalarına yardımcı oluyoruz. Bir nevi arayüz rolü görüyoruz. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü müşteriyi bulmak, müşteriye kendini tanıtmak ve onun üzerinden fikri gerçekleştirebilmek çok önemli”.

Maxis ile girişimlere finansal destek de vereceğiz

Mezun girişimcilerin başarılarından gurur duyduklarını belirten Bali: “Önümüzdeki dönemde yatırımların artacağına inanıyorum. Girişimcilik ekosistemi artık çok konuşulan, herkesin ilgilendiği bir alan haline geliyor. Biz şimdiye kadar startup’lara işbirlikleri şeklinde sürdürdüğümüz katkıyı finansal destekle de pekiştireceğiz. Girişimcilik ekosistemine sağladığımız katkının önemli bir halkası olarak, İş Bankası Grubu bünyesinde kurduğumuz Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. altında geçtiğimiz ay sonu itibarıyla oluşturulan Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na İş Bankası olarak 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettik. Böylece, çok kısa bir süre içerisinde duyacağınız yatırım haberleri ile girişimlere kurulan fon aracılığıyla ortak olarak, ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlayacak ve ölçeklenmelerinde pay sahibi olacağız” dedi.

Hayata geçirdikleri Workup programıyla startup’ların ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde gelişmelerinin yolunu açmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bali: “Yurtdışında da startup ekosistemini ve teknolojik yenilikleri ilk elden takip ediyoruz. Silikon Vadisi’nde kurduğumuz inovasyon merkezimiz Maxitech aracılığı ile dünyanın en önemli girişimcilik ekosistemindeki yeni oluşum ve teknolojilerle ilgili gelişmeleri takip ederek işbirliği fırsatlarını değerlendiriyoruz. Maxitech ile birlikte öne çıkan yapay zekâ, robotik teknolojiler ve fintech örneklerini, sektörümüzde öncü olabilmek için yerinde görüp, yakından izliyoruz. Silikon Vadisi’nde açtığımız merkezin bir benzerini bu yıl Cumhuriyetimizin de kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim’de Çin Şanghay’da açtık. 2019 yılında Londra’da da bir merkez açacağız. Böylece, dünyada inovasyon ve ileri teknoloji alanlarında öne çıkan çekim merkezlerinde varlığımızı sürdürmeyi, oralardaki gelişmeleri yerinde ve yakından izlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Workup hakkında

Workup girişimcilik programı, hayata atılmaya çalışan bir girişimin en büyük sorunlarından olan “müşteri bulabilme” ve “kendini kitlelere duyurabilme” konularında girişimleri İş Bankası’nın ve iştiraklerinin müşteri ağı ile buluşturarak büyümelerine yardımcı olacak işbirliği fırsatları yaratıyor. Workup birinci ve ikinci dönem girişimcileri, İş Bankası’nın destek verdiği yurtiçi ve yurtdışında önemli konferans ve etkinliklerde de sunum yaparak daha geniş kitlelere, yerli ve yabancı yatırımcılar ile hızlandırma programlarına ulaşma imkanına da kavuşuyor. Workup programı Kolektif House bünyesinde Hackquarters işbirliği ve Ömer Erkmen’in baş mentorluğu ile yürütülüyor.

Girişimcilerin, Workup programının internet sitesindeki chatbot üzerinden yaptığı başvurular iş modelleri ve hedefledikleri pazarlar göz önünde bulundurularak bir ön elemeden geçiyor. Başarılı olan ekipler iş fikirlerini tanıtmak üzere Pitching Day organizasyonuna davet ediliyor. Workup programının ilk dönem mezunları, mentorlar ve Workup takımı tarafından oylanarak programda yer almaya hak kazanan girişimler belirleniyor.

Bu girişimler 6 aylık program süresince alanında uzman kişiler ve İş Bankası’nın yöneticilerinden düzenli şekilde mentorluk desteği alarak, iş fikri geliştirme, yalın girişimcilik metotları, araştırma, ekip kurma, yönetme, hukuk, finans ve muhasebe, sunum teknikleri, satış ve pazarlama, devlet hibeleri ve teknik konularda ücretsiz danışmanlık hizmetine erişiyor. Girişimler, aynı zamanda birer Kolektif House üyesi olduğu için, Kolektif House’un sunduğu tüm etkinliklere katılım, ayrıcalıklardan yararlanma ve networking yapma fırsatına da sahip oluyor.

https://workup.ist/


Workup üçüncü dönem mezunları


Animega

Anime severlerin, takip ettikleri film, dizi, müzik ve mangalara ulaşabildikleri online uygulama. Farklı türde anime içeriklerine tek platformdan erişebilme kolaylığı sunuyor.

animega.co


Compocket

Mühendisler, teknisyenler ve öğrencilerin sıkça kullandıkları, elektronik devre ölçüm cihazı osiloskopu, Minis adını verdikleri cepte taşınabilen, kullanıcı dostu, uygun fiyatlı ve telefon, bilgisayar gibi farklı platformlarda çalışabilen bir cihaz haline getiriyor.

compocket.com

Doktorderki

Uzman doktorlara bire bir soru sorulabilen mobil uygulama. Acil durumlar dışında doktora gitmeye zaman bulamayan, korkan veya utanan kişilere doktorlardan görüş alma imkânı sunuyor.

doktorderki.com


Epiqur

Müzisyenler için donanım destekli sosyal canlı yayın platformudur. Epiqur Gear donanımı sayesinde yüksek kalitede ses kaydı ve yayını yapabilen Epiqur, mekan işletmeleri ve müzisyenlere alternatif bir gelir modeli sunuyor.

epiqur.tv


Hangi Üniversite Hangi Bölüm

Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteleri ve bölümleri keşfetmelerini sağlayan, video içerikler üreten bir web platformudur. Üniversitelilerin bölüm veya fakültelerini tanıttıkları yazı ve video içeriklerinin yanı sıra; adaylara puan hesaplama, tercih robotu ve taban puanları gibi araçlar da sunuyor.

hangiuniversitehangibolum.com


Heryerdepilates

İstenilen zaman ve yerde uzman eğitmenler eşliğinde pilates yapılabilmesini sağlayan online pilates stüdyosudur. Spor yapmak için yeterli zaman, bütçe ve fırsat bulamayan bireylere; süre, seviye, ekipman ve eğitmen gibi filtrelerle kişiselleştirilmiş pilates dersleri sunuyor.

heryerdepilates.com

Leadonly

Sağlık sektörü için lead otomasyonu sağlayan SaaS CRM aracıdır. Hastanın sosyal medyada önüne çıkan reklamlardan, ameliyat sürecine kadar bütün ilişki kanallarının otomasyonunu gerçekleştiriyor. Bunu yaparken kendi performansını uçtan uca ölçüyor ve verileri de müşterilerine sunuyor.

leadonly.co

Onboardio

Canlı sohbet kullanan web sitelerinde, ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerini analiz edip potansiyel soruları ve cevapları daha soru sorulmadan gösteren bir ön sohbet aracıdır.

onboardio.com

Startuphr

Startup'ların ekip arkadaşı, stajyer, yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışan bulabileceği dijital bir platformdur. Sektördeki iş modelini tersine çeviren StartupHR, ilan paylaşımı yapmadan startupların aradıkları kişilere ulaşmasını sağlayarak, ekip problemini çözmeyi hedefliyor.

startuphr.org

Userguiding

Web siteleri için kod yazmadan interaktif rehberler ve ürün turları hazırlanabilen ve böylece kullanıcının ürün kullanım yolculuğunu kolaylaştıran bir platformdur. Userguiding, dönüşüm ve elde tutma oranlarını artırırken, müşteri hizmetlerinin ise iş yükünü azaltmaktadır

userguiding.com

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)