BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWilliams: 4 kez faiz artırımı yapılmalı----

Williams: 4 kez faiz artırımı yapılmalı

Williams: 4 kez faiz artırımı yapılmalı
12 Nisan 2017 - 08:31 www.finansgundem.com

John Williams, Fed'in bu yıl faiz oranlarını 3 veya 4 kez artırması gerektiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl faiz oranlarını 3 veya 4 kez artırması ve 4,5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosunu yıl sonuna doğru küçültmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Almanya'da yayınlanan Borsen Zeitung'a konuşan Williams, "Gösterge faiz oranımızı daha fazla artırmamız ve bu yıl ile gelecek yıl normal seviyelere getirmemiz gerekli. Ayrıca bilançomuzu bu yıl sonuna doğru normalleştirmeye başlamalıyız. Bu yıl için 3--4 Faiz artırımı uygun görünüyor" dedi.

Handelsblatt gazetesine de demeç veren Willimas, bu demecinde de ABD'nin Çin ve ticaret fazlası veren diğer ülkelere gümrük vergisi uygulaması olasılığını değerlendirdi.

Williams, "Bunun olduğunu görmek istemem. Yüksek gümrük tarifeleri büyüme, istihdam ve enflasyon için kötü olur. Çünkü tedarik zincirleri öngörülenden daha global şekilde entegreler" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)