BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'WhatsApp'cı albaylar tutuklandı----

'WhatsApp'cı albaylar tutuklandı

'WhatsApp'cı albaylar tutuklandı
31 Ağustos 2016 - 02:44 www.finansgundem.com

FETÖ darbe girişimi sırasında İstanbul'daki tüm koordinasyonu sağladıkları öne sürülen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Gazneli ve Kaya'nın ifade işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Gazneli ve Kaya'nın "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

Şüphelilerin ifadelerinde "darbe teşebbüsü" suçunu ikrar ettikleri öğrenildi. İstanbul'da darbeci askerlerin koordinasyonunu Whatsapp grubu üzerinden yazışmalarla yürüttükleri belirtilen şüphelilerin ifadelerinde, FETÖ mensubu olmadıklarını savunarak, vatan ve ülke için darbeye destek verdiklerini iddia ettikleri aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan firari albaylar Gazneli ve Kaya, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yakalanmıştı. Şüpheliler, polis eşliğinde uçakla İstanbul'a gönderilmişti. Dün sabah saatlerinde adliyeye getirilen şüpheli 2 albay soruşturmayı yürüten savcılıkça, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)