BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWarren Buffet: Türev piyasalar saatli bomba----

Warren Buffet: Türev piyasalar saatli bomba

Warren Buffet: Türev piyasalar saatli bomba
01 Mayıs 2016 - 18:52 www.finansgundem.com

Berkshire Hathaway'in kurucusu ünlü yatırımcı Warren Buffet, türev piyasaları bir saatli bombaya benzeterek bankalarda giderek biriken vadeli varlıkların tehlike arz ettiğini söyledi

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi Warren Buffet, ortağı Charlie Munger ile yatırım şirketleri Berkshire Hathaway’in yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

Finans dünyasının mevcut durumuyla ilgili olarak her fırsatta olumsuz görüş belirten Buffet, cumartesi günkü toplantıda türev piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Buffet, herhangi bir finansal varlığın alım-satımının bugünden, teslimatının ya da nakit uzlaşmasının ileriki bir tarihte yapıldığı piyasaları içeren türev piyasalar için “saatli bomba” tanımını kullandı.

Ünlü yatırımcı, vadeli varlıkların bankalarda çok geniş miktarlarda bulunduğunu ve piyasada bir duraklama olduğunda bu durumun tehlike arz edeceğini söyledi. Buffet, benzer durumların Birinci Dünya Savaşı sırasında ve 11 Eylül saldırıları sonrasında yaşandığını hatırlattı.

86 yaşındaki iş adamı, bir duraklama söz konusu olduğunda varlıkların değerinin takibinde zorluk yaşanacağını belirtti.

Buffet, 2002’de yaptığı bir açıklamada vadeli varlıkları “finansal kitle imha silahları” olarak tanımlamıştı.

DEV SATIN ALMALARIN ARDINDAN KÂRINI ARTIRDI
Yılın ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Berkshire Hathaway, 2016’nın ilk üç ayında net kârını yüzde 8,2 artarak 5,59 milyar dolara çıkarmayı başardı. Nebraska merkezli şirket, geçen yılın aynı döneminde 5,16 milyar dolar kâr etmişti.

Ünlü milyarder Buffet, ocak ayında havacılık ve enerji sektörü firmalarının tedarikçisi Precision Castparts Corp.şirketini 32,7 milyar dolara satın almıştı. Buffet, bir ay sonra da pil üreticisi Duracell'i 2 milyar dolara bünyesine katmıştı.

Warren Buffet'ın şirketlerinden yılın ilk çeyreğinde en kötü performansı demiryolu şirketleri ortaya koydu. Buffet'ın demiryolu şirketlerinin kârı yüzde 16 azaldı. Buffet konuyla ilgili olarak, "Ana demiryollarında işler çok düşük ve yıl boyunca da düşük kalmaya devam edecek" yorumunu yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)