BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWalmart sağlık işine giriyor----

Walmart sağlık işine giriyor

Walmart sağlık işine giriyor
30 Mart 2018 - 13:16 www.finansgundem.com

Bugüne kadar hep online alışveriş devlerini bünyesine katan perakende devi Walmart, sağlık sektöründe bir satın alma planlıyor

Dünyanın en büyük marketler zinciri Walmart, sağlık sigortası şirketi Humana ile olası bir satın almayı da içeren görüşmeler yapıyor.

The Wall Street Journal'ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre iki şirket arası işbirliği de Humana'nın Walmart tarafından tamamen satın alınması da masadaki seçenekler arasında. Her iki taraf da çıkan haberlerle ilgili yorum yapmadı.

Piyasa değeri 37 milyar dolar olan Humana'nın hisse değeri geçen yıl yüzde 30 yükseldi. Walmart hisseleri ise yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Genellikle online ticaret şirketlerine odaklanan ve bu nedenle geçen yıl Bonobos ile ModCloth'u satın alan, Amazon'la yıllarıdır devam eden perakende savaşı sonucu da dağıtım şirketi Parcel'i bünyesine katan Walmart için Humana, ilkler arasında yer alacak bir satın alma olabilir.

YAŞ ARTTIKÇA SAĞLIK YENİ TREND OLUYOR

Nüfusun giderek yaşlanmasıyla artan tedavi masrafları sonucu ABD ekonomisinin yüzde 18 geçen yıl sağlık masraflarına gitti. Piyasalardaki açığı gören birçok şirket, sağlık yatırımlarını artırdı.

Eczacılık inovasyon şirketi CVS Health, sağlık sigortası firması Aetna'yı aralık ayında 69 milyar dolara satın almıştı.

Online alışveriş devi Amazon da çalışanlarının artan sağlık sigortası masrafları nedeniyle J.P. Morgan ve Berkshire Hathaway gibi finans kuruluşları ile görüşüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)