BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWall Street'de volatilite 10 ayın zirvesinde----

Wall Street'de volatilite 10 ayın zirvesinde

Wall Street'de volatilite 10 ayın zirvesinde
11 Ağustos 2017 - 06:08 www.finansgundem.com

ABD hisse senetlerinin volatilite göstergesi VIX yüzde 44 artarak 8 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı

ABD hisse sentlerinin Perşembe günü Mayıs ayından bu yana en sert düşüşünü göstermesi, opsiyon piyasalarında daha önce görülmemiş miktarda korunma işlemlerini tetikledi.

Perşembe günüC BOE Volatilite Endeksi (VIX) ile ilişkili ayklaşık 2.6 milyon put ve call kontratı el değiştirdi ve VIX yüzde 44 yükselerek 8 Kasım'dan (başkanlık seçimleri) bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Her put kontratı için yaklaşık 3.4 call volatilite opsiyonları (aşağı yönlü hisse senedi işlemleri) el değiştirdi.

Hisse senetlerinde düşüşün devam etme riskinden korunmak için yapılan işlemler, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore arasında nükleer silah programına ilişkin gerginliğin artmasından dolayı kaynaklandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi Perşembe günü sert bir düşüş gerçekleştirirken, güvenli liman niteliğineki ABD Hazine tahvilleri, altın ve yen değer kazandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)