BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVizesiz Avrupa KOBİ'lerin önünü açacak----

Vizesiz Avrupa KOBİ'lerin önünü açacak

Vizesiz Avrupa KOBİ'lerin önünü açacak
04 Mayıs 2016 - 17:40 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi, vize serbestisi ile Avrupa pazarlarında daha rahat müşteri aranabileceğini ve bunun da KOBİ'lerin önünü açacağını söyledi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı basın açıklamasında, AB Komisyonunun bugünkü toplantısında Türkiye için olumlu karar çıkmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Büyükekşi ihracatçıların vize haberiyle umutlandığını belirterek, “AB ile vize uygulamasının yarattığı sorunlardan en fazla etkilenen kesimlerden biri de biz ihracatçılarız. Vize serbestisi Komisyondan bugün gelen güzel haber bizlere umut verdi. İhracatımızın neredeyse yarısını, ülkemize gelen doğrudan yatırımların ise yüzde 60’ını Avrupa Birliği ülkeleri oluşturuyor. Vize serbestisi ile ihracatçılarımız AB pazarında çok daha sağlam adımlarla ilerleyecek.” açıklamasını yaptı.

Vizelerin kalkmasının orta ve uzun vadede ihracata olumlu yansımaları olacağına değinen Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü:

'İhracatçıların çoğu KOBİ'

“İşadamlarının vize kaygısı olmadan Avrupa pazarlarında müşteri arayabilecek. Diğer taraftan, ihracatçılarımızın büyük çoğunluğu KOBİ’lerden oluşuyor. Bu kararla birlikte, KOBİ’lerimizin de önü açılmış olacak. Büyük firmalarımız vize alma konusunda ciddi sorunlarla karşılaşmıyor. Ancak, küçük ve orta ölçekteki ihracatçılarımız çoğunlukla bu sorunla karşı karşıya kalıyor. Hem zaman, hem maliyet anlamında bir kayıp yaşıyorlar.

Vize serbestisi ile aynı zamanda teknoloji ve bilgi transferi de kolaylaşmış olacak. Bugün dünyanın en önemli fuarlarından birçoğu AB’de gerçekleşiyor. İşadamlarımızın adeta şehirlerarası seyahat edercesine bu fuarlara, kongrelere, toplantı ve seminerlere katılabilmeleri, kısa vadede ihracatımızı artıracak. Orta ve uzun vadede ise ülkemize ihracat artışından çok daha geniş kapsamlı etkiler yaratacak. Özellikle, yeni nesillerimize sağlayacağı avantajlarla yarının ihracatçıları olacak gençlerimize de yepyeni vizyonlar kazandıracak.”

Ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Türkiye için 2016 büyüme beklentisini yükseltmesini de oldukça önemli gördüklerini ifade eden TİM Başkanı şu açıklamalarda bulundu:

“Vize açıklamasının öncesinde AB Komisyonu, Euro Bölgesi için büyüme tahminini yüzde 0,1 düşürerek yüzde 1,6, AB büyümesi için tahminini ise aynı miktarda düşürerek yüzde 1,9 olarak açıklamıştı. Buna karşın Türkiye için 2016 yılı büyüme beklentisini ise yüzde 0,1 artırarak yüzde 3,5 olarak yukarı yönlü revize etti. Aldığı bu kararla, ülkemiz ekonomisine duyulan güveni ortaya koyan AB Komisyonu, AB ile Türkiye’nin entegrasyon sürecinin ilerleyişine de ışık tutmuş oldu. İnanıyorum ki, vize serbestisi ile ülkemizin ihracatı artarken, büyümemiz ise Komisyon’un tahmininden çok daha yüksek gelecek.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)