BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivVisa Europe-Formula E şovu----

Visa Europe-Formula E şovu

Visa Europe-Formula E şovu
24 Mayıs 2016 - 06:56 www.finansgundem.com

Berlin, Visa’nın sponsor olduğu dünyanın ilk elektrikli araç yarışı Formula E ile renklendi. Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, hız ve inovasyonu anlattı.

FINANSGUNDEM.COM – BERLİN

FIA (Fédération Internationale de l'Automobile - Uluslararası Otomobil Federasyonu) tarafından organize edilen dünyanın ilk elektrikli araç yarışı Formula E’nin bu yıl ikinci sezonu düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Pekin’de başlayan 2015-2016 sezonu 2-3 Temmuz tarihlerinde Londra’da sona erecek. Yarışlar 3 kıtada 10 şehirde düzenleniyor. Toplam 11 yarışa 10 takım 20 pilotla katılıyor.

Temiz enerjiyi teşvik ederek elektrikli araçların geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı sağlayan FIA Formula E’ye resmi ödeme hizmetleri sponsoru olarak destek veren Visa Europe ile FIA Formula E gibi iki yenilikçi markayı buluşturan ortak noktalar ise hız, güvenlik ve inovasyon…

Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, Visa Europe’un 2018 yılına kadar devam edecek FIA Formula E resmi ödeme hizmetleri sponsorluğu hakkında şunları söyledi:

“Visa iş ortaklarının inovasyon ve liderliğe olan tutkusuna paralel bir anlayışa sahip olmalarını çok önemsiyor. Visa Europe ve Formula E işbirliği iki yenilikçi markanın anlamlı birlikteliğini temsil ediyor. Her ikisi de kendi sektörlerinde değişimi yönlendiren markalar. Formula E, elektrik enerjisi ile şekillenen bir geleceğe öncülük ederek motor sporlarını adete yeniden kurgularken, Visa Europe da ödemeleri daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli hale getiren teknolojilerin öncüsü olarak ödeme sistemlerine yön veriyor.

Yarışların şehir içinde yapılması da benzeri olmayan çok farklı bir tecrübe yaratıyor. İnovasyon ve gelişim üssü olan şehirler, hem Visa hem de Formula E’ye vizyonlarını göstermek için elverişli bir ortam sunuyor. Öyle ki, temassız teknolojiler şehirlerde gelişiyor ve benimseniyor. Temassız teknolojisinin kullanımı, Avrupa çapında toplu taşımada ve iş yerlerinde hızla artıyor. 2015 yılında, Londra metro ve otobüslerinde yolculukların 4’te 1’i temassız kartlarla ödendi. Bu işlemlerin yüzde 90’ı ise Visa kartları ile yapıldı. Formula E de şehirlerin elektrikli arabalar için doğal ortamlar olduğunu gözler önüne seriyor. Şehir içinde yapılan yarışlar, hem şehre olan ilgiyi artırıyor hem de seyircilere erişim ve gözlem imkanı sunuyor."

Ödeme yöntemleri sergileniyor ve deneyimleniyor

"Geçtiğimiz yıl Londra e-Prix’sinde 40 binden fazla ziyaretçinin ödemelerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceği bir eKasaba kuruldu. Yarış alanındaki satış noktalarına 60 adet mPOS cihazı dağıtıldı. Harcamaların yüzde 50’den fazlası kartlı ödemelerle yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Stokholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda da izleyiciler bilekliklerle temassız ödeme yapmanın kolaylığını ve hızını yaşama şansını elde ettiler. Bu etkinlikler Visa’ya en yeni ödeme teknolojilerini bankalara, iş ortaklarına ve tüketicilere tanıtma ve deneyimletme şansı veriyor. Bu sayede inovasyona hız kazandırıyoruz."

Visa, en hızlılar ile birlikte

Visa Europe, 2016 Formula E resmi ödeme hizmetleri sponsoru olarak global anlamda 11 yarış alanında Visa markasının görünürlüğü hakkına sahip. Ayrıca en fazla sayıda turu en hızlı tamamlayan pilotlara “Visa Fastest Lap” ödülü veriliyor. Bu sayede pilotlar yarış sırasında kazandıkları puanlara ek olarak FIA’dan 2 şampiyonluk puanı daha kazanıyor. Formula E’de geçen sezonun şampiyonu olan Nelson Piquet Jr. da Visa Marka Elçisi sıfatını taşıyor.

Sanal şampiyona “Race Off Pro Series”

Formula E, “Race Off Pro Series” isimli sanal şampiyonasını da hayata geçirdi. E-spor dünyada çok hızlı büyüyor. Geçtiğimiz yıl seyirci sayısı 226 milyon’a ulaştı. Bu yılın sonunda gelirinin geçen yıla oranla yüzde 43 büyüme göstererek 463 milyon$’a ulaşması tahmin ediliyor.

İki yenilikçi marka, üç ortak nokta…

Formula E ile Visa’nın buluştuğu üç ortak nokta olan hız, güvenlik ve inovasyon ruhu. Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel anlatıyor:
"Avrupa’da 165 milyon Visa temassız kart ve 3,2 milyon temassız satış noktası bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da Visa kartlarıyla toplam 3 milyar adet temassız işlem gerçekleşti. Sadece Nisan ayında tüketiciler tarafından 360 milyon adet temassız işlem yapıldı. Bu saniyede 140 işlem anlamına geliyor ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 150’lik bir artışa işaret ediyor. 2013 yılında Visa ile yapılan yüz yüze işlemlerde her 60 işlemden biri temassızken bugün artık 5 işlemden 1’i temassız olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye’de temassız Visa kart sayısı 8,5 milyona ulaştı, terminal sayısı 300 bini aştı. Visa kredi kartlarının 3’te 1’i artık temassız özelliğine sahip."

Temassız mobil ödemeler müşterilere hız ve kolaylık sağlıyor

"Mobil temassız ödemelerin yaygınlaşması konusunda da önemli yol katedildi. Mobil ödemelerin Avrupa’da yaygınlaşmasını hızlandıran bir diğer önemli gelişme de Apple Pay’in pazara sunulması oldu. Önümüzdeki dönemde giyilebilir ürünlerin de hayatımızda yer alacak bir başka ödeme aracı olacak. Apple Watch ve Swatch ile birlikte Avrupa’da yapılan işbirliği sonucunda piyasaya sunulan kol saati BELLAMY ile çok yakında ödeme yapabileceğiz."

Dünyanın her yerinde kesintisiz çalışan bir güven sistemi

"Ödemelerin hızla dijitalleşmesi, yüz yüze olmayan ortamlarda yapılan ödemelerin artması “güven” ihtiyacını doğal olarak artırıyor. Tokenization, başta dijital olmak üzere tüm ortamlarda yapılan ödemelerde kart numarasının güvenliğini sağlayan “Geleceğin güvenlik teknolojisi” olarak nitelendirdiğimiz inovatif bir teknoloji. Sistemimiz geçtiğimiz 100 ay boyunca yüzde 100 kesintisiz çalıştı. Sahtecilik ise yüz binde 44 ile tarihteki en düşük seviyesine indi. Bu büyük başarı, çok katmanlı siber güvenlik ve veri güvenliği teknolojilerine yaptığımız yatırımın sonucudur."

100 günde birlikte yaratıyoruz

"Visa Europe Collab adı verilen inovasyon merkezlerinde ödemeler dünyasına ilişkin birikimlerini ve uzmanlıklarını ödeme hizmetleri ekosistemindeki start-up’lar ile paylaşarak yeni teknoloji ve hizmetlerin gelişimine liderlik ediyoruz. Bu amaçla geliştirilen 100 günlük programda ödeme konseptleri standartlara uyum, global ölçekte, kolay ve güvenli bir şekilde uygulanabilirlik gibi temel kriterler açısından değerlendiriliyor. Çalışmalar Me2B, Blockchain, akıllı şehirler, perakende dünyasına yönelik çözümler, kapsayıcılık, kimlik ve işlem doğrulama olmak üzere 6 konuda yürütülüyor. Amaç yeni fikirleri ve teknolojileri keşfederek  hem Visa hem de ekosistem için değer ve rekabet avantajı yaratmak."

Visa Europe hakkında

Avrupa genelinde 38 ülkedeki üye bankalar ve ödeme hizmetleri sağlayıcılarının sahip olduğu ve operasyonlarını yürüttüğü Visa Europe, ödeme teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Ödemeler ekosisteminin kalbinde yer alan Visa Europe, milyonlarca Avrupalı tüketicinin, şirketlerin ve devlet kurumlarının elektronik ödeme sistemlerine entegre olmalarına imkan sağlayan altyapı ve hizmetler geliştirmektedir. Visa üye bankalarının sorumluluk alanları ise kart ihraç etmek, kart sahiplerini ve aylık ücretleri belirlemek ile perakendeciler tarafında yeni projeler hayata geçirmektir. Visa Europe ayrıca, en yoğun zamanlarda saniyede gerçekleşen 1,627 işlem ve yıllık toplam 18 milyardan fazla işlem ile Avrupa’nın en geniş ödeme ağına sahiptir.

Avrupa’da 500 milyon adet Visa kartı bulunmakta olup, her 6 Euro’luk harcamanın 1 Euro’su Visa kartları üzerinden gerçekleşmektedir. Visa kartları aracılığı ile gerçekleşen yıllık toplam kullanım hacmi 2 trilyon Euro’yu geçerken, yıllık alışveriş harcamaları da 1,5 trilyon Euro olarak gerçekleşmiştir.

Visa Europe, Visa markasının Avrupa’daki özel kullanımlı, feshedilemez ve daimi lisansını bünyesinde bulundurmakta ve bağımsız olarak faaliyet göstermektedir. Visa Europe ve Visa Inc 200’den fazla ülkede birlikte çalışarak Visa ödemelerinin küresel ölçekte gerçekleşmesini sağlamaktadır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)