BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergiden kaçan 'gizli patronlar'a sıkı denetim----

Vergiden kaçan 'gizli patronlar'a sıkı denetim

Vergiden kaçan 'gizli patronlar'a sıkı denetim
27 Şubat 2017 - 11:57 www.finansgundem.com

VDK, gizli patronları ortaya çıkarmak için çalışmalara başladı. Vergi yükünden kaçmak için şirketleri çalışanlarına devreden "gizli patronlar" tespit edilerek cezaları kesiliyor

Vergi Denetim Kurulu (VDK), vergi ödememek ya da daha az ödemek için türlü cambazlıklar içerisinde bulunan patronların peşine düşüyor. Vergi denetim programlarının önceliğinde elde ettiği geliri gizlemek, yurt dışına kaçırmak veya cezai yaptırımdan kurtulmak için, şirketi çalışanlarına devreden patronlar, VDK tarafından özel olarak incelenecek.

Edinilen bilgilere göre denetim programı kapsamında özellikle naylon fatura ticareti yapanlara ağırlık verilecek. Hem göstermelik patron hem de gerçek sahiplerin elde ettiği gelirlere bakılacak. Mükellef görünmediği halde banka hesaplarında önemli miktarda hareket olan bu kişiler detaylı incelemeye tabi tutulacak.

ŞİRKETLER DAHA ÇOK NAYLON VERGİ KULLANIYOR

Vergi incelemeleri sonucunda herhangi bir şirkette sahte fatura kullanma fiili olursa hapis cezası ortaya çıkabiliyor. Hapis cezasına da gerçek patron değil de çaycı çarptırılıyor. Naylon fatura ticareti yapanlar tamamıyla sistemini yanında çalıştırdığı kişiler üzerine kuruyor. Bu kapsamda tamamen naylon fatura ticareti yapan 3-4 firma kuruluyor. Şirketlerde asgari ücretle çalışanlar ise ya haberi olmadan ya da fazla kazançla kandırılarak sisteme dahil ediliyor.

MALİYE UYARDI

Maliye Bakanlığı, “Sahte fatura düzenleyerek bunun ticaretini yapanlar yanında çalıştırdıkları kişileri kullanıyor. Kişinin hiçbir şeyden haberi olmayabiliyor. Adına şirket kurulmuş nüfus cüzdanıyla. Şirket kurmak nüfus cüzdanı ve ikametle oluyor. Vekalette verdiyse herhangi bir sorun yaşanmıyor. Bunu bilen de var bilmeyen de. Bilmeyenler kandırılıyor. Bazılarına ise 1.500-2.000 TL yerine 8-10 bin liralık yüksek aylık maaş teklif ediliyor. Onlar da kaybedecek fazla bir mal varlığı olmadığı için bu yola girebiliyor” dedi.

GELİR KAYBINA ÖNLEM GETİRİLDİ

Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu (VDK) son beş yıllık dönemde önemli miktarda gelir kaybını önledi. 2012-2016 döneminde toplam 274 bin mükellef nezdinde vergi incelemesi yapıldı. Bu incelemeler sonucunda 37 milyar TL vergi kaybı tespit edilirken, buna bağlı olarak 77 milyar Türk Lirası ceza kesildi. (Star)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vergi kaçırmak günahtır.27 Şubat 2017 14:30

    Bu ülkede çok büyük bir kesimin vergi kaçırdığını söylemek iftira değil gerçeği bildirmek içindir. Okadar ki adam müslümanlığı kimseye bırakmaz ancak en azından KDV fişi kesmez. bizim gibi ezanın höporlerlerle okunmasını uygun bulmayanları müslümanlık aleytarı görür ancak kendi vergi vermemenin yollarını arar. Ülkede vergi kaçırmak adeta gelenek haline gelmiş. Devletin maliyesi de bunu çok iyi bilir ancak her nedense önlem almaz .Dolaylı vergilerle fakir insan da kaynakta vergisini öder.Bu verginin nereye harcandığını sorgulamak onun haddi değildir. Devlette yakaladığından vergi alır. Yakalamak için ise sistemi değiştirmez. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almaz. Halk da fiş alma alışkanlığı olmadığı için vergi kaçırmanın günahına farkında bile olmadan iştirak eder. İşte halkın %98 ini müslüman olmakla iftihar duyduğu ülkede işlenen rutin bir günah. Halk bunun günah olduğunu bilmiyor çünkü bu adeta gelenek haline gelmiş.

  • sağlamcı27 Şubat 2017 13:47

    sarkuysanı incelesinler ilk.iş..*önemli..şlirketde nasıl özkaynak eritilir..iştirakler zararları uçöuşta..da kilimciler ve hayrinin hisselemeleri onmilyonlarca mücize..vergi zararları had safhada..ciddilerse incelesinler*.

  • melih27 Şubat 2017 13:43

    vergi denetçileri ilk sarkuysandaki yöneticilerin ve dış destekçi kilimcileri izleyin onmilyonlarca lira nasıl oluşmuş..vergi lazımmı..değilmi..nasıl onmilyonlarca liralık hisseleme abidikleme oluştu.***